Leo Messi i saudijska princeza i ministrica turizma Haifa Mohammed Al-Saud

 BALKIS PRESS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia
Za mnoge veliko iznenađenje

Leo Messi u 35. godini zarađuje najviše! Ovo je nova lista najbolje plaćenih sportaša svijeta

Čak dva najbolje plaćena sportaša svijeta dolaze iz istog kluba - superbogatog PSG-a.
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2022. 17:09

Nogometaš Paris Saint-Germaina Lionel Messi je najplaćeniji sportaš na svijetu u posljednjih godinu dana, objavio je magazin Forbes. On je zaradio 130 milijuna dolara prije oporezivanja, od čega se 75 milijuna odnosi na plaću dok je od raznih sponzorstava zaradio još 55 milijuna dolara

Na drugom mjestu je LeBron James, košarkaš Los Angeles Lakersa, čiji su prihodi 121,2 milijun dolara, ali većina, odnosno 80 milijuna dolazi od izvansportskih aktivnosti.

image
BALKIS PRESS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Balkis Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Cristiano Ronaldo je treći po zaradi sa 115 milijuna dolara. Plaća mu je 60 milijuna, a od sponzora zaradi još 55 milijuna dolara. Još jedan nogometaš je visoko na listi, na četvrtom mjestu je Brazilac Neymar, kojemu su ukupni prihodi 95 milijuna dolara, a 70 milijuna otpada na njegovu plaću.

Uz LeBrona Jamesa još tri NBA košarkaša su na listi 10 najplaćenijih sportaša, to su Stephen Curry (92,8 milijuna USD ukupno), Kevin Durant (92,1 milijuna ukupno) i Giannis Antetokounmpo (80,9 milijuna ukupno).

Sedmerostruki osvajač Super Bowla Tom Brady je na devetom mjestu (83,9 milijuna USD ukupno). Posebnu pažnju privlači Roger Federer, koji je na sedmom mjestu, a od teniskih nagrada je zaradio samo 700.000 dolara. No, prvak je po zaradi izvan teniskih terena, sa 90 milijuna dolara prihoda.

Linker
26. rujan 2023 22:19