PAU BARRENA Afp
GOLIJADA U TORINU

Lewandowski se na najbolji način predstavio navijačima Barce! Atletico uz hat-trick Morate razbio Juventus

Hrvatski vratar Ivo Grbić branio je cijelu utakmicu za pobjedničku momčad
Piše: HinaObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 22:29

Atletico Madrid je u nedjelju pobijedio u gostima Juventusa sa 4-0, u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka španjolskog prvenstva, a hrvatski vratar Ivo Grbić branio je cijelu utakmicu za pobjedničku momčad.

Grbiću je prvi put od povratka s posudbe iz Lillea dobio priliku braniti svih 90 minuta, nakon što je prvi vratar i kapetan Atletica, Slovenac Jan Oblak, osjetio bolove u leđima pa je trener Diego Simeone među vratnice poslao hrvatskog reprezentativca.

image
DAX IMAGES Nurphoto Via Afp

Utakmica je odigrana u Juventusovom trening-kampu u Torinu. Tri pogotka za madridsku momčad postigao je španjolski reprezentativac Alvaro Morata, koji je u ljetnom prijelaznom roku došao baš iz Juventusa, a jednom je strijelac bio Mathias Cunha.

Domaća momčad je tijekom cijele utakmice uputila samo četiri udarca, od kojih je samo jedan išao unutar okvira pa je Grbić uspio sakupiti jednu obranu.

Atletico će za tjedan dana gostovati kod susjeda Getafea u prvom kolu španjolskog prvenstva.

Pobjeda Barcelone

Barcelona je na Nou Campu u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone bila bolja od meksičkog Pumas UNAM-a sa 6:0, a Robert Lewandowski na najbolji se mogući način predstavio domaćim navijačima.

Poljski je napadač već u 3. minuti utakmice zabio na asistenciju Pedrija, da bi se potom i sam upisao među asistente. Samo dvije minute kasnije Lewa je uzvratio Pedriju, da bi isto učinio i u 19. minuti. Između dva pogotka Pedrija mrežu Meksikanaca pogodio je i Ousmane Dembele.

U nastavku utakmice za Katalonce su mrežu tresli još Pierre-Emerick Aubameyang u 49. te Frenkie de Jong u 84. minuti susreta.

Linker
25. travanj 2024 06:10