Mario Mitaj u dresu bivšeg kluba AEK-a (desno)

 Graham Wilson/action Plus/shutterstock Editorial/profimedia
IGRAT ĆE NA EURU

Lijevi bek kojeg prati Dinamo osvanuo na listi najvećih talenata. Klub postavio paprenu cijenu

Albanski reprezentativac Mario Mitaj se našao na listi koju izražuje švicarski nogometni institut CIES
Piše: SNObjavljeno: 27. prosinac 2023. 11:34

Hoće li Dinamo u rješavanju jednog od najvećih problema svoje momčadi posegnuti za pojačanjem iz Lokomotiva iz Moskve? Prije nekoliko dana su ruski mediji pisali kako su Modri zainteresirani za dovođenje 20-godišnjeg lijevog beka Marija Mitaja, a sada slično donose i albanski mediji.

Mitaj je rođen u Ateni i nogometno je odrastao u AEK-u iz kojeg je u ljeto 2022. godine otišao u Lokomotiv. Igrao je za U16 reprezentaciju Grčke, ali se onda odlučio za albanske selekcije, a dogurao je i do seniorske reprezentacije te upisao 10 nastupa za reprezentaciju protiv koje će Hrvatska igrati u skupini na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

Albanska Panorama piše kako bi Dinama želio dovesti Mitaja na posudbu s pravom otkupa. Za posudbu bi zagrebačka platila 500 tisuća eura dok bi otkupna cijena bila 3 milijuna eura. No Lokomotiv ne želi pristati na takvu računicu jer je Mitaja doveo za tri milijuna i sada i traži 7 milijuna eura.

image

Mario Mitaj je s mladom reprezentacijom Albanije igrao protiv Engleza i Jamala Musiale

Darren Staples/zuma Press/profimedia

U međuvremenu je talent Mitaja prepoznat i od strane švicarskog nogometnog instituta CIES. Oni su objavili svoju listu najvećih nogometnih talenata rođenih 2003. ili kasnije. Mitaj se našao na listi najboljih mladih lijevih bekova u svijetu. Tu se našao na 14. mjestu u konkurenciji svih nogometaša koji nemaju više od 20 godina.

Linker
03. svibanj 2024 21:08