BEN STANSALL Afp
IGRAČ UTAKMICE

Lionel Messi osvojio 40. trofej u karijeri, te najavio lov na ono što mu jedino nedostaje

Sjajni Messi kontrolirao je utakmicu na svoj način. Pokazao je majstorsku izvedbu...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. lipanj 2022. 07:11

Bio je 28. svibnja 2011. Finale Lige prvaka na Wembleyju. Barcelona protiv Manchester Uniteda. Leo Messi je igrao briljantno, postigao je gol za 2:1, bio igrač utakmice. Punih 11 godina kasnije ponovno je zaigrao finale na istom stadionu. Prva Finalissima u povijesti, nije još važna kao Liga prvaka, ali Messiju i Argentini bila je u srijedu navečer važnija od ičega.

I opet je Messi blistao. Nije zabio, ali je upisao dvije asistencije, mnoštvo sjajnih poteza i titulu MVP igrača utakmice u velikom (3:0) slavlju Argentine.

image
GLYN KIRK Afp

Na terenu na kojem su Talijani prije manje od godinu dana podigli naslov prvaka Europi postojali su samo Argentinci. Prvak Južne Amerike nadjačao je prvaka Europe.

A sjajni Messi kontrolirao je utakmicu na svoj način. Pokazao je majstorsku izvedbu te još jednom potvrdio koliko uživa igrajući za Argentinu. Nije imao najbolju sezonu u Parizu, ali pokazao je da je i više nego spreman u studenom u Kataru napasti ono što mu najviše nedostaje u karijeri - titulu prvaka svijeta.

image
BEN STANSALL Afp

Messi je u karijeri odigrao 45 finala, a sudjelovao je u 46 golova. Sam je zabio 31, te je podijelio još 15 asistencija. Osvojio je 40 trofeja kao igrač. 36 s Barcom i PSG-om, te četiri s Argentinom (Svjetsko U-20 prvenstvo, Olimpijske igre, Copa America i Finalissima). Naravno da nakon utakmice nije skrivao sreću.

"Bilo je to prekrasno finale, puno Argentinaca na tribinama, bio je užitak igrati. Lijepo je ono što smo ovdje doživjeli."

Linker
16. travanj 2024 11:58