KEITA IIJIMA The Yomiuri Shimbun Via Afp
INTERVJU U KINI

Lionel Messi rastužio Argentinu, govorio o obrani svjetskog zlata, pa poručio: ‘Zlatna lopta nije mi važna‘

Ponajbolji igrač današnjice sprema se za prijateljski susret s Australijom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. lipanj 2023. 13:57

Lionel Messi u subotu je stigao u Peking, gdje je u četvrtak zakazana prijateljska utakmica Argentine i Australije. Novi igrač Inter Miamija obavio je kratak intervju za kineski Titan Sports i najavio da vjerojatno neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine s domaćinstvom SAD-a, Kanade i Meksika.

- Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo mi je posljednje, rekao sam to već nekoliko puta i mislim da ću ostati pri tom stavu. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, ali ne mislim da ću nastupiti na idućem Mundijalu - kazao je Messi po dolasku na kinesko tlo, što će rastužiti mnoge Argentince, koji su se nadali da bi se omiljeni napadač ipak mogao predomisliti.

Dotaknuo se i Zlatne lopte. Budući da je krajem prošle godine odigrao ključnu ulogu u argentinskom pohodu na svjetsko zlato, te ostavio dobar dojam u Paris Saint-Germainu, Messi bi mogao stići i do osme nagrade za najboljeg igrača svijeta.

- Zlatna lopta više mi nije važna. Uvijek sam govorio da su timske nagrade bitnije od individualnih. U ovom trenutku, zlato iz Katara za mene je najveća nagrada - poručio je ponajbolji igrač današnjice.

Linker
30. travanj 2024 11:06