Dominik Livaković

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
RIJETKO VIĐENA SITUACIJA

Livaković ostaje bez bitke za prvi trofej u novom klubu! Pala je suluda odluka: ‘Navijači, nemojte dolaziti‘

Turski velikan je odlučio utakmicu Superkupa protiv Galatasarayja igrati s nogometašima iz U19 momčadi
Piše: SNObjavljeno: 03. travanj 2024. 20:37

Nastavlja se potpuni kaos u turskom nogometu koji je počeo s izgredima na utakmici između Trabzonspora i Fenerbahçea. Nakon što su navijači Trabzona upali na teren i fizički se obračunali s nekim igračima protivničke momčadi, a jedan od njih udario Dominika Livakovića, u Feneru su razmišljali čak i o istupanju iz Süper Lige.

To se nije dogodilo, ali turski velikan neće sljedeće dvije sezone igrati u tamošnjem Kupu, a u utakmici Superkupa protiv Galatasarayja (na rasporedu u nedjelju) igrat će s juniorskom momčadi.

Čelnici Fenerbahçea su ovu odluku donijeli nakon što Turski nogometni savez nije prihvatio njihovo traženje da tu utakmicu sude strani suci, ali i da se susret odgodi. Ovako će se igrati u nedjelju 7. travnja, ali Fener neće igrati s najboljom momčadi.

- Donijeli smo odluku da igramo s našom U19 momčadi. To su nogometaši koji će sigurno ovo doživjeti kao veliku priliku, ali to neće biti prava, kompetitivna utakmica. Pozivamo i naše navijače da ne idu na ovu utakmicu - izjavio je Fenerov predsjednik Erol Bilecik.

Utakmica se igra na neutralnom terenu, na stadionu Şanlıurfa 11 Nisan u gradu Şanlıurfa, odnosno Urfa.

- Veselili smo se odlasku u Urfu i obećavam da ćemo prvom prilikom doći u ovaj grad s našom najboljom momčadi. No, ovu utakmicu igrat će juniori te pozivam navijače da ne idu na nju.

Dakle, Livaković definitivno neće zaigrati u utakmici koja mu može donijeti prvi trofej u Feneru, kao ni najveće zvijezde kluba. Zaista rijetko viđena situacija, bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti Galatasaray...

Linker
03. travanj 2024 20:38