Aa/Abaca/abaca Press/profimedia
PITANJE ‘JEDINICE‘

Livaković otkrio kad se vraća, slavni Vatreni poručio: ‘Zašto bi Dalić zbog njega išao u Istanbul?‘

‘Livi nije pokoleban, on je jak u glavi, ima samopouzdanje, za njega nema straha‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. listopad 2023. 18:41

Dominik Livaković nastavio je s dobrim nastupima za Fenerbahče u turskom prvenstvu, iako je primio dva gola, a prije toga je 440 minuta imao netaknutu mrežu. U ogledu s Hataysporom slavili su 4:2. Imao je tri obrane, dva su bili udarci iz blizine i njegove karakteristične izvrsne refleksne reakcije.

Prvi gol je dobio iz slobodnog udarca. Faouzi Ghoulam je prebacio živi zid, Livaković nije stigao do lopte, udarila je u vratnicu, pa u njega i ušla u mrežu. Kod drugog je bio odbijanac od igrača u bloku.

No upravo u reakciji kod prvog pogotka udario je nogom u šipku koja drži mrežu te zadobio omanju ozljedu. Pauzirao je dva dana, no kako nam je danas potvrdio radilo se samo o udarcu bez nekih posebnih oštećenja, već u srijedu je normalno trenirao s ekipom.

Pogreške neće ostaviti traga

Večeras neće startati u Konferencijskoj ligi s Ludogorecom, trener ionako voli rotirati momčad za Europu, ali u nedjelju će ponovno biti na vratima u prvenstvenoj utakmici s Pendiksporom.

- Livaković nije pokoleban, on je jak u glavi, ima samopouzdanje, za njega nema straha - kazao nam je trener vratara Vatrenih Marijan Mrmić na pitanje kako se osjeća prvi golman Vatrenih desetak dana nakon reprezentativnih utakmica i dodao:

- Razgovarao sam s njim dan prije utakmice s Hataysporom, on je naša reprezentativna jedinica. Ne vidim potrebu da izbornik Zlatko Dalić ide kod njega u Istanbul u posjet, da specijalno razgovara s njim jer Dominik i ja u stalnoj smo komunikaciji. Analizirali smo utakmice s Turskom i Walesom. Rekao sam mu gdje je pogriješio. I on zna da nije dobro istrčao u Osijeku jer da je ostao na golu, vjerujem kako bi Gvardiol stigao i spriječio suparnika, a ako bi ovaj i pucao, obranio bi mu udarac kao i sve dotad. U tu je utakmicu ušao izvrsno. Za prvi pogodak Walesa u porazu 2:1 kazao sam mu da je trebao još malo pričekati, no tu je riječ o djeliću sekunde. Htio je ući napadaču u šut jer je Wilson bio korak ispred Vide, a oslobodio mu je tako prostor za lob. No neće to ostaviti nikakvog traga na njemu.

Ivušić se bori za vrh

Livaković je vratar koji je uvršten među deset kandidata za Trofej Lav Jašin što je svojevrsna Zlatna lopta među golmanima i jasno je kakav ima rejting. Možemo li najaviti da će biti jedinica i u studenom s Latvijom i Armenijom?

- Ne bih ništa najavljivao jer do tada je dosta utakmica, ali što se mene tiče on je naš prvi vratar - odgovorio je Mrmić.

Ima li potrebe među čuvarima mreže za nova lica ili će ponovno pozivnice dobiti Livaković, Ivica Ivušić i Nediljko Labrović?

- Nema potrebe za promjenama, osim Livakovića jako dobro brani i Labrović, a i Ivušić se na Cipru bori za vrh tablice - ustvrdio je Mrmić.

Linker
03. svibanj 2024 23:16