BENJAMIN CREMEL Afp
NAPETA UTRKA

Liverpool pobjedom zaključio turbulentni tjedan, Redsi se izjednačili s Arsenalom i ostali u utrci za prvaka

Arsenal i Liverpool imaju po 74 boda, bod manje i utakmicu manje ima Manchester City
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 21. travanj 2024. 20:17

Liverpool je na gostovanju kod Fulhama pobjedom 3:1 zaključio turbulentni tjedan. Alexander-Arnold poentirao je nakon vrhunskog slobodnog udarca. Castagne je vratio stvari u rezultatski egal, a Gravenberch i Jota pogodili su u nastavku za tri boda Redsa i ostanak u utrci za naslovom prvaka.

Arsenal i Liverpool imaju po 74 boda, bod manje i utakmicu manje ima Manchester City koji će svoju zaostalu utakmicu protiv Tottenhama igrati 14. svibnja, pet dana prije posljednjeg kola. Jürgen Klopp malo je odlučio promiješati karte pa su tako na klupi od starta ostali Salah, Mac Allister, Nunez... no pokazalo se to kao dobra odluka.

Pet golova Palacea

Everton je na Goodison Parku u derbiju začelja svladao Nottingham Forest 2:0. Jordan Pickford briljirao je u svom 200. nastupu u dress Karamela, dok su mrežu gostiju pogađali McNeill i Gueye. Everton “ispada gotovo svake godine”, ali još nikada nije ispao iz elitnog razreda engleskog nogometa, pa neće vrlo vjerojatno niti ovog puta. Oba engleska velikana kažnjena su oduzimanjem bodova zbog financijskih nepravilnosti, ali je u konačnici Everton stigao do možda i krucijalne pobjede i u pobjedničkom raspoloženju čeka gradski derbi s Liverpoolom koji se igra već u srijedu.

Nakon što je u prošlom kolu šokirao Liverpool, Crystal Palace je u malom londonskom derbiju razmontirao West Ham 5:2 uz čak četiri postignuta pogotka u prve 32 minute. Dvojac Eze - Olise po kvaliteti može igrati u svim najboljim engleskim klubovima, a nespornu kvalitetu dokazao je i protiv blijedih Čekićara za potvrdu ostanka Crystal Palacea u elitnom razredu engleskog nogometa.

Villa sve bliža Ligi prvaka

Aston Villa je okrenula na svom travnjaku Bournemouth i nakon pobjede 3:1 korak je bliže senzacionalnom plasmanu u Ligu prvaka uz izboreno polufinale Konferencijske lige. Bailey i Watkins nokautirali su Arsenal, jučer je Bailey opet bio strijelac, a Watkins umjesto pogotka upisao dvije asistencije.

Manchester City ovog vikenda nije igrao prvenstvo, ali se zato u subotu i drugu godinu zaredom plasirao u finale FA kupa nakon pobjede nad Chelseajem na Wembleyju 1:0. Pobjednika je presudio pogodak Bernarda Silve. Portugalac je protiv Reala iz Madrida promašio jedanaesterac u četvrtfinalu Lige prvaka, no ovog puta bio je puno precizniji nakon što je poentirao iz blizine šest minuta prize kraja dvoboja, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol nisu kod pobjednika ulazili u igru. Chelsea je imao sasvim dovoljno prigoda da iznenadi papirnatog favorita. Londončani su mogli poentirati barem dva puta, ali je izostala realizacija, uz ljutnju zbog nedosuđenog jedanaesterca nakon što je Grealish u šesnaestercu Cityja igrao rukom.

- Ne znam kako smo ovo preživjeli s obzirom na to da je potpuno neprihvatljivo da smo nakon dvoboja protiv Reala imali samo dva dana odmora u odnosu na ostale momčadi koje su stigle do polufinala. Jednostavno sam bio primoran poštedjeti nastupa neke igrače. Ne sumnjam da smo igrali u subotu zbog televizijskih razloga, ali takav pristup u odnosu na nas nema nikakvog smisla. Jedanaesterac? Ne, nije ga bilo! - istaknuo je menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola.

Linker
21. travanj 2024 20:17