Dominik Prpić

 DAMIR KRAJAC Cropix
VELIKI PEH

Loše vijesti za Hajduk, nakon ozljede i izlaska mladog reprezentativca Hrvatska primila dva gola

Stoper Hajduka zbog ozljede je zamijenjen na susretu mladih reprezentacija Hrvatske i Grčke
Piše: Frane VulasObjavljeno: 15. listopad 2024. 19:49

Stoper Hajduka Dominik Prpić zbog ozljede je morao biti zamijenjen na kvalifikacijskom susretu mladih reprezentacija Hrvatske i Grčke koji je u 18 sati počeo u Koprivnici. U 44. minuti susreta, nešto manje od minutu i pol prije odlaska na odmor, Prpić je jednostavno zasjeo na travnjak. A vrlo brzo su suigrači i sudac pokazali da se donesu nosila, odnosno da treba izmjena. Prpić je ipak sam napustio travnjak, vidno šepajući, piše Slobodna Dalmacija.

Velika je to glavobolja za trenera Hajduka Gennara Gattusa. Prvenstvo Hajduk nakon dvotjedna reprezentativne stanke nastavlja u nedjelju gostovanjem baš u Koprivnici kod Slaven Belupa. Prpić se nametnuo u prvih 11 Hajduka u zadnja dva mjeseca. Od ozljede Zvonimira Šarlije je bio partner Filipa Uremovića u zadnjoj liniji. Toliko je dobro igrao da je dobio i pretpoziv izbornika Dalića za seniorsku reprezentaciju Hrvatske za susrete Lige nacija sa Škotskom i Poljskom.

Umjesto Prpića ušao je Matia Barzić Gutierrez. Igrač španjolskog drugoligaša Elchea, mladić kojem je otac Splićanin, a majka Španjolka, na taj način je debitirao za U21 reprezentaciju Hrvatske.

Prpić je zamijenjen na samom isteku prvog poluvremena, pri rezultatu 2:0 za Hrvatsku (strijelci Kačavenda i Beljo), a onda je nastao potpuni kaos u igri Hrvatske. Kao da je taj događaj sve poremetio. U samo četiri minute sudačke nadoknade prvog dijela igre Grci su zabili dva gola i izjednačili. Točnije zabili su ih u razmaku od minute, u 45.+3 i 45.+4 minuti.

Hrvatskoj poraz znači ostanak bez plasmana na Euro, remi ili pobjeda donose play off, dok bi trijumf eventualno u teoriji mogao i donijeti mjesto u play offu kao jednoj od tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Linker
15. listopad 2024 21:54