Dejan Lovren

 Romain Perrocheau/afp/profimedia
EPITETI ZA HRVATA

Lovren oduševio Grčku, dali su mu ocjenu 20 od 10: ‘Veličanstveno! Evo dokaza da nije došao zbog novca‘

Po recenzijama grčkih novinara, Dejan Lovren bio je najbolji igrač utakmice između AEK-a i PAOK-a (1:1)
Piše: SNObjavljeno: 21. listopad 2024. 22:43

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren bio je jedan od, ako ne i najbolji igrač subotnjeg derbija između AEK-a i njegovog PAOK-a u 8. kolu grčkog prvenstva, koji je završio podjelom bodova (1:1). Gotovo da nema grčkog medija koji nije pohvalio sjajnu predstavu iskusnog stopera.

"Najveću i pozitivno označenu raspravu pokreće nastup hrvatskog braniča. Veličanstvena predstava srednjeg braniča dokazuje da u našu zemlju nije došao zbog posljednjeg ugovora i mirovine. Pristojan, gotovo nepogrešiv, bio je zvijezda derbija na OPAP Areni.

Samopouzdanje u njegovim kretnjama na terenu možda je i posljednja stvar na koju se možemo "uhvatiti" za igrača koji je dugo uspio ostati na vrhunskoj razini. Jučerašnji nastup Dejana Lovrena značio je puno više. Lucescu sada zna da će njegov dolazak u kombinaciji s Coleyjem učiniti da noću mirnije spava", piše Sportime koji je Lovrenovu za nastup dao ocjenu 20. Od mogućih 10. Time je valjda sve rečeno...

Lovren je uoči dvoboja s AEK-om odigrao tek jednu utakmicu za PAOK, protiv Levadiakosa, i bilo je dosta sumnje oko njegove starterske uloge. No, ispostavilo se da je potpuno opravdao potez trenera Razvana Lucescua. Grčki mediji zaključili su da je robusni AEK-ov napadač Franzi Piero bio velika glavobolja za Lucescua uoči utakmice, a da mu je Lovren servirao paracetamol, odnosno otklonio sve bojazni.

"35-godišnji Hrvat glavni je razlog zašto je Piero bio toliko ograničen. Nedvojbeno je bio jedan od najboljih PAOK-ovih igrača u ovoj utakmici. Istina, moglo se to shvatiti i tijekom utakmice. A brojke su, međutim, neporecive!", piše Ole.

Naime, Lovren je utakmicu protiv AEK-a završio dobivši sve duele na travnjaku (4/4) i izgubivši samo jedan u zraku (4/5). Ukupno je to blizu 90 posto dobivenih duela.

image
MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp

"Nezamisliva brojka, ako se uzme u obzir da je čuvao Piera ili Garciju", ističu.

Podsjećaju da je prema ocjeni Sofascorea (7,3) Lovren bio drugi najbolji igrač Solunjana na terenu.

"U velikoj slici, međutim, uspjeh je očito veći, jer Razvan Lucescu vidio je taj transfer kao upitan, zbog godina, malo nastupa prošle sezone i njegov dolazak sredinom rujna, prije nešto više od mjesec dana. Lovrenov dolazak već se isplati! Inače, i njegova biografija govori sama za sebe", zaključuje Ole.

Lovrenov sjajan nastup nije ostao neprepoznat niti kod PAOK-ovih zaposlenika za društvene mreže.

"S Lovrenom nema šale", stoji u objavi grčkog prvoligaša.

Linker
22. listopad 2024 11:16