TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
JASNA PORUKA SENATORA

Lukaku i Alderweireld otkrili koga žele za novog šefa Belgije: ‘Nema sumnje tko bi trebao biti izbornik‘

Iskusni dvojac nema nikakve dvojbe koga žele kao nasljednika Roberta Martineza
Piše: HinaObjavljeno: 05. siječanj 2023. 18:04

Belgijska nogometna reprezentacija još uvijek je bez izbornika nakon što je španjolski nogometni stručnjak Roberto Martinez podnio ostavku nakon ispadanja "Crvenih vragova" u skupini Svjetskog prvenstva u Kataru.

Za belgijske "senatore" Tobyja Alderweirelda i Romelua Lukakua, novi izbornik bi trebao postati legendarni francuski napadač Thierry Henry, koji je bio Martinezov pomoćnik.

"Nema nikakve sumnje tko bi trebao biti novi izbornik, za mene je Thierry Henry sljedeći izbornik Belgije," kazao je Lukaku za Sky Italia.

"Igrači ga poštuju, sve je osvojio. Zna trenirati, zna što moramo učiniti da bismo došli do toga. Poznaje momčad i stožer. Za mene je on idealan trener za našu reprezentaciju," dodao je napadač milanskog Intera.

S njim se složio i Alderweireld.

"Henry bi bio idealno rješenje", rekao je Alderweireld za belgijsku javnu televiziju VRT.

"Henry je u karijeri osvojio sve što se može osvojiti. Razumijem da je potrebno pomlađivanje, ali također morate znati odakle dolazimo. Henry bi bio ultimativno rješenje po tom pitanju," dodao je branič Antwerpa.

Belgijski mediji navode kako će Lukaku biti jedan od trojice igrača, uz Kevina De Bruynea i Thibauta Courtoisa, s kojima će se savez konzultirati pri izboru novog izbornika.

Među kandidatima za upražnjeno mjesto belgijskog izbornika spominju se i Nizozemac Louis van Gaal, te Belgijanac Michel Preud‘homme.

Linker
25. travanj 2024 02:41