Luuk de Jong se oprostio od Nizozemske

 MAURICE VAN STEEN Afp
NIZOZEMSKA OSTALA BEZ ZVIJEZDE

Luuk De Jong iznenadio izbornika krajem karijere: ‘Nedostajat će nam, i na terenu i u momčadi‘

Ronald Koeman je objavio preliminarni sastav od 37 igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro
Piše: HinaObjavljeno: 03. ožujak 2023. 16:01

Bivši kapetan nizozemske reprezentacije Georginio Wijnaldum i vratar Jasper Cillessen vratili su se u sastav na poziv novog izbornika Ronalda Koemana koji je naslijedio Louisa van Gaala.

Koeman, koji se drugi put vraća na mjesto izbornika, u petak je objavio preliminarni sastav od 37 igrača za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Francuske i Gibraltara koje4 se igraju krajem ovog mjeseca.

Wijnaldum (38), koji je za reprezentaciju odigrao 86 utakmica, vraća se nakon što je u kolovozu slomio nogu zbog čega je propustio Svjetsko prvenstvo u Katru. Sada je na posudbi u AS Roma.

Cillessen (33) je do sada u karijeri sakupio 63 nastupa, a Van Gaal ga nije uvrstio u momčad za prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo.

Osim njih dvojice u reprezentaciju su pozvani i to prvi put Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman i Mats Wieffer (sva trojica Feyenoord) kao i vratar Anderlechta Bart Verbruggen.

Pozvan je i Daley Blind koji će, ako zaigra protiv Francuske 24. ožujka, upisati svoj 100. nastup u reprezentativnom dresu. Nizozemska tri dana kasnije igra protiv Gibraltara u Rotterdamu.

Međutim, protiv Francuske i Gibraltara neće igrati 32-godišnji napadač Luuk de Jong koji je u petak objavio svoje povlačenje iz međunarodnog nogometa nakon što je od svog debija 2011. godine upisao 39 utakmica.

"Bio sam pomalo iznenađen kada me Luuk jučer nazvao s viješću da više nije dostupan za nizozemsku reprezentaciju", rekao je Koeman u priopćenju za nizozemski FA. "Ali razumijem njegovo objašnjenje da se želi 100 posto koncentrirati na PSV Eindhoven. Nedostajat će nam, i na terenu i u momčadi."

Linker
23. travanj 2024 02:47