SVEN HOPPE Dpa Picture-alliance Via Afp
PRIMA SAME POHVALE

Majka velikog HR talenta: ‘Prije dolaska u Bayern, već smo odbili dvije ponude, drugi put ga nismo ni pitali‘

‘Dolazi iz dobre obitelji. Dobro je odgojen i pristojan, a u njemu ima i određene poniznosti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. listopad 2022. 15:09

Mladi hrvatski reprezentativac Gabriel Vidović (18) trenutačno je na posudbi u nizozemskog Vitesseu kako bi napredovao u seniorskom nogometu.

Gabriel je član Bayerna od 2016. godine, dakle od svoje 12. godine. No, i prije toga je, dok je bio član Augsburga, imao dvije ponude drugih klubova.

- Prije nego je Gabi prešao u Bayern, već smo odbili dvije ponude. Drugi put ga nismo ni pitali, nego smo kao roditelji odlučili da je to za njega ipak prerano – izjavila je njegova majka Marijana Vidović u razgovoru za Goal.

Za razliku od ostalih mladih igrača, Vidović nije živio u Bayernovom kampu, već je svakodnevno putovao od Augsburga do Münchena i natrag.

- Imao je jako duge dane – rekla je njegova majka.

Gabriel bi u sedam ujutro otišao u školu, potom bi ga popodne roditelji žurno odvezli kući gdje ga je čekao Bayernov vozač. Nakon treninga bi ga vratio kući.

Obroci su mu bili spremljeni u Tupperwareovim posudama te bi ih konzumirao u automobilu, a nakon toga bi svoje vrijeme u vožnji posvetio učenju.

Kući bi se obično vraćao oko 21.30 sati, a obično bi ga još čekala domaća zadaća.

Sve je to bilo prilično zahtjevno i naporno, pa je prošle godine donio tešku odluku i prekinuo školovanje kako bi se mogao u potpunosti posvetiti nogometu.

Inače, mladi je hrvatski nogometaš sve do odlaska na posudbu u Nizozemsku živio s roditeljima u obiteljskom domu u Augsburgu. S navršenih 18 godina dobio je vozačku dozvolu te je mogao i sam putovati na treninge u München.

- Mnogi talenti su prerano pod pritiskom svojih roditelja, prijatelja, savjetnika ili sponzora. To nije slučaj s njim, on je vrlo skroman mladić – kazao je o Vidoviću trener druge momčadi Bayerna Martin Demichelis.

Samo lijepe riječi za njega ima i direktor Bayernovog kampa Jochen Sauer.

- Gabi dolazi iz dobre obitelji. Dobro je odgojen i pristojan, a u njemu ima i određene poniznosti – rekao je Sauer.

Vidović je dosad upisao pet nastupa za Vitesse, dok je za mlade hrvatske reprezentacije odigrao 15 utakmica i postigao četiri pogotka. U drugoj momčadi Bayerna ostvario je odličan učinak od 21 pogotka i 10 asistencija u 33 nastupa.

Linker
21. travanj 2024 19:19