Lorenzo Insigne mogao bi se umiroviti u reprezentaciji

 Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
ISPISUJU POVIJEST

Makedonci izazvali potpuni kaos u Italiji! Tri zvijezde najavile oproštaj, a jedan je potez iznervirao navijače

Predsjednik Sjeverne Makedonije je obećao i 500.000 eura premije ako reprezentacija ode na SP
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2022. 09:05

Makedonija je izbacila Italiju sa Svjetskog prvenstva u Kataru. U doigravanju za Mudnijal Makedonci su slavili s 1:0 golom Aleksandra Trajkovskog u drugoj minuti sučeve nadoknade i tako izborili meč s Portugalcima, a Talijane ostavili bez šanse za nastup u Kataru.

Nakon ovog šoka, izbornik Italije Roberto Mancini je dozvolio šestorici igrača da se prije vremena vrate u klubove. To su napravili Lorenzo Insigne, Marco Veratti, Jorginho, Ciro Immobile, Domenico Berrardi i Gianluca Mancini, no to i nije neki problem koji bi trebao mučiti Talijane.

Za njih su šanse za plasman na Mundijal nestale pa je svejedno tko ostaje s reprezentacijom igrati za treće mjesto, a tko odlazi. No, ono što ih može brinuti je najava da će se trojica od spomenute šestorice nakon svega umiroviti.

Talijanski mediji pišu kako su razočarani Insigne, Immobile i Jorginho odlučili zauvijek prestati igrati za reprezentaciju i tako dodatno iznervirali navijače koji im zamjeraju već i prerani odlazak iz kampa reprezentacije.

S druge strane, u Makedoniji vlada prava euforija, a baš cijela zemlja živi za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Iako igračima i ne treba dodatni motiv za pobjedu nad Portugalom i odlazak u Katar, predsjednik tamošnje vlade Dimitar Kovačevski je obećao igračima nagradu od 500.000 eura ako se plasiraju na prvi SP u povijesti.

"Za nas ste prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim poželjeti uspjeh u utakmici s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo napraviti da izdvojimo nagradu od 500.000 eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo", rekao je Kovačevski igračima još u avionu.

Portugal je pak s 3:1 pobijedio Tursku, a međusobni susret Makedonaca i Portugalaca će odlučiti tko ide u Katar. Taj dvoboj je na rasporedu u utorak u 20:45.

Linker
18. travanj 2024 16:01