PAUL TERRY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
PLES MILIJUNA

Manchester City i Chelsea odigrali povijesnu utakmicu, a Građane je predvodio - Joško Gvardiol

Chelsea bi bio još i skuplji da su prvoj postavi bili Raheem Sterling i Romelu Lukaku
Piše: SNObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 20:38

Manchester City slavio je protiv Chelseaja u gostima rezultatom 2:0 i upisao prva tri boda u novoj sezoni. Strijelci za Građane bili su Erling Haaland i Mateo Kovačić, koji je upisao fantastičan pogodak (pogledajte OVDJE).

Ova utakmica ispisala je povijest po jednoj zanimljivoj činjenici, naime, prvi put je odigran susret vrijedan više od milijardu eura. Riječ je o tome da ukupne transfer odštete svih igrača koji su započeli utakmicu iznose 1,173,218,668 eura, piše Sun.

Prvih 11 Chelseaja koštala je oko 659 milijuna eura, a "najskuplji" su Enzo Fernandez i Moises Caicedo, čije su odštete bile 121, odnosno 116 milijuna eura. S druge strane, Manchester City u tom pogledu predvodi Joško Gvardiol, čiji je transfer iz RB Leipziga iznosio 90 milijuna eura. Ukupna vrijednost transfera u prvih 11 Građana iznosi oko 567 milijuna eura.

U ove dvije dva igrača su "besplatna", to jest, odšteta za njih ne postoji jer su došli iz akademije, riječ je o Leviju Colwillu (Chelsea) i Ricu Lewisu (Manchester City). Chelsea bi bio još i skuplji da su prvoj postavi bili Raheem Sterling i Romelu Lukaku, igrači koji su plaćeni preko 150 milijuna eura.

Linker
18. kolovoz 2024 22:59