LIEWIG CHRISTIAN/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Liewig Christian/abaca/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZANIMLJIVA REAKCIJA

Mbappeova izjava i dalje podiže prašinu: ‘Uz dužno poštovanje mi ovdje nemamo okršaje s jednim Azerbajdžanom‘

Ranije ove godine Kylian Mbappé dao je kontroverznu izjavu koja i dalje izaziva polemike
Piše: JL.Objavljeno: 18. kolovoz 2022. 14:44

"Argentina i Brazil nemaju tu razinu natjecanja u Južnoj Americi, nogomet nije toliko razvijen kao u Europi, zato su najnoviji pobjednici Svjetskog prvenstva bili Europljani", rekao je tada Mbappe.

Kao odgovor na komentare zvijezde PSG-a, brazilski trener Tite za ESPN Brazil je rekao: "Možda on govori o okršajima Lige nacije koje mi ovdje u Južnoj Americi nemamo, ali isto tako uz dužno poštovanje, nemamo ni Azerbajdžan da igramo protiv njih. Ovdje ne postoje lagane utakmice. Kvalifikacije ovdje imaju puno veći stupanj težine od grupne faze europskih kvalifikacija."

Uspjeh Francuske znači da su posljednja četiri pobjednika Svjetskog prvenstva bile reprezentacije iz Europe, a prije njih trijumfirali su Italija, Španjolska i Njemačka. Brazil je bio posljednji neeuropski pobjednik nakon što je trijumfirao 2002. i stigao do svog petog naslova. Od tada je ostao kratak, stigavši ​​do samo jednog polufinala.

Argentina je poražena u finalu 2014. protiv Njemačke (1:0), ali sama nije okusila uspjeh od trijumfa u Meksiku 1986. godine. Zemlje Južne Amerike pokušavaju se kvalificirati iz jedne velike skupine koja se sastoji od 10 različitih reprezentacija, dok su europske kvalifikacije podijeljene u nekoliko skupina.

Linker
24. travanj 2024 09:21