FRANCK FIFE Afp
KAKO ĆE OVO ZAVRŠITI?

Mbappeu stigao odgovor! Savez se oglasio nakon što je odbio zajedničko fotografiranje s reprezentacijom

Mbappe želi pregovore sa Savezom oko prava na imidž koja su namijenjena igračima reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2022. 10:17

Nastavlja se saga između Kyliana Mbappea i Francuskog nogometnog saveza. Napadač PSG-a već je duže vremene u sukobu sa Savezom oko prava na imidž, a sve je kulminiralo kada je jučer objavljeno da je Mbappe odbio sudjelovati u zajedničkom fotografiranju francuske nogometne reprezentacije.

Mbappe je odbio zajedničko fotografiranje jer se ne osjeća dobro promovirajući kompanije koje se bave klađenjem i lance brze hrane. Nakon njegove akcije uslijedio je odgovor Saveza koji je objavio priopćenje vezano uz cijeli slučaj.

"Nakon razgovora čelnika Saveza, trenera i voditelja marketinga, Francuski nogometni savez će revidirati, što je prije moguće, ugovor o pravima na imidž nogometaša. Savez radi na uvjetima novog ugovora koji će štititi sve interese uzimajući u obzir zabrinutosti i uvjerenja koja su jednoglasno izrazili igrači", objavio je Savez.

Iako u priopćenju ne piše ništa konkretno, očigledno je Savez spreman popustiti Mbappeu i drugim nogometašima koji se ne slažu s reklamiranjem određenih tvrtki. Mbappe želi pregovore sa Savezom oko prava na imidž koja su namijenjena igračima reprezentacije. Još 2010. godine je dogovoreno da će ta prava biti podijeljena jednako među 23 igrača koja nastupaju za reprezentaciju, a napadač PSG-a želi da veći dio ide u razvoj nogometa.

Linker
06. svibanj 2024 21:59