Dva Lionela, Messi i Scaloni

 LUIS ROBAYO Afp
ARGENTINSKI IZBORNIK

‘Messi nije morao osvojiti SP da bi bio najveći ikada! A mislim da može odigrati i Mundijal 2026.‘

‘On je sretan na terenu, za njega će vrata ove reprezentacije uvijek biti otvorena‘, kaže Scaloni.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. siječanj 2023. 07:48

Ne pitaju se samo hrvatski nogometni zaljubljenici "koliko još dugo može najbolji igrač, Luka Modrić predvoditi Vatrene"? Slično pitanje mori i Argentince. Dakako, glede Lionela Messija (35), njihovog kapetana i najboljeg igrača koi ih je prije mjesec dana odveo do krune svjetskog prvaka u Kataru. Messijev imenjak, stručnjak na klupi argentinske vrste, izbornik Lionel Scaloni prozborio je koju po ovom pitanju za španjolsku radijsku postaju Calva FM.

- Mislim da Messi može doći i zaigrati i na sljedećem Svjetskom prvenstvu 2026.. Uvelike će ovisiti o tome što on želi i što će se dogoditi s vremenom, hoće li se osjećati dobro. Vrata će uvijek biti otvorena. On je sretan na terenu, a za nas bi to bilo dobro.

Sam Messi je po ovom pitanju ponešto rekao i nakon zlata u pustinji.

- Stvarno uživam biti u reprezentaciji i biti dio ove skupine. Želim nastaviti s još više utakmica za Argentinu kao svjetski prvak.

Messi je bio blizu osvajanja Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, ali je Argentina tada u finalu izgubila od Njemačke 1:0. Međutim, Messi se iskupio za svoje razočaranje igrajući glavnu ulogu na svom petom turniru SP-a u Kataru. Messi je zabio sedam puta u sedam utakmica i postao prvi igrač koji je postigao gol u svakom kolu istog Svjetskog prvenstva od uvođenja osmine finala 1986. godine. Dvaput je poentirao u finalu protiv Francuske, koje je završilo dramatičnim izvođenjem jedanaesteraca i odveo Argentinu do trećeg naslova prvaka Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, Messi je također je prvi igrač koji je dvaput osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača SP-a, otkako je ona uvedena 1982. u Šppanjolskoj. Prvi ju je put osvojio u Brazilu 2014.

Scaloni je rekao kako ne vjeruje odnosno ne misli da je Messi morao osvojiti Svjetsko prvenstvo da bi ga se smatralo najvećim svih vremena.

- Mislim da Messiju nije bilo potrebno osvojiti Svjetsko prvenstvo da bi bio jedan od najvećih ili najveći. Događa se da se od njega uvijek traži više, sad ne znam što će se od njega tražiti - pridodao je argentinski izbrnik Scaloni.

Linker
24. travanj 2024 11:07