CARL DE SOUZA/AFP/PROFIMEDIA Carl De Souza/afp/profimedia
ŽESTOKA PORUKA

Messi o neredima u Riju: ‘Moglo je završiti tragedijom! Bili smo u strahu za svoje obitelji‘

Nakon utakmice oglasio se i na Instagramu: ‘Ovo je potpuno ludo i mora prestati odmah!!‘
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2023. 07:20

Argentina je u noći s utorka na srijedu slavila na gostovanju kod Brazila na Maracani s 1:0 i tako pobjedom nastavila južnoameričke kvalifikacije za SP 2026. godine. No, o dvoboju koji je odlučen pogotkom Nicolasa Otamendija uopće se ne priča. Barem ne koliko o tragičnim događajima uoči same utakmice. Početak susreta na Maracani kasnio je pola sata zbog sukoba navijača s policijom.

Nakon zagrijavanja, argentinski reprezentativci povukli su se u svlačionice. Njihov kapetan Leo Messi nije dvojio o tome što treba napraviti kako bi utjecao na tijek događanja. Sve je ličilo na kakvu pobunu građana na tribinama, a ne na pripremu navijača za utakmicu.

- Teško nam je ovo palo. Vidjeli smo kako tuku ljude palicama. Na tribinama su bile i obitelji igrača. Povukli smo se u svlačionicu jer smo željeli smiriti situaciju. Nismo puno mogli napraviti. Gledali smo kako udaraju ljude, guraju ih. Moglo je doći do tragedije. Igrači su se pitali kako su im obitelji, kako su ljudi na tribinama - rekao je ponajbolji igrač svih vremena nakon utakmice.

Nije se, kako je rekao, trebalo niti igrati...

- Više ste usredotočeni na ljude nego na utakmicu. Ona je pala u drugi plan i u tom trenutku bila je manje bitna - dodao je.

Nakon utakmice oglasio se i na Instagramu:

- Ova momčad nastavlja pisati povijest. Velika pobjeda na Maracani ostat će upamćena po represiji Argentinaca u Brazilu još jednom. Ovo se ne smije tolerirati, potpuno je ludo i mora prestati odmah!! - napisao je.

Linker
09. svibanj 2024 06:12