- Afp
VELIKA ČAST

Messiju se žele pokloniti i najveći rivali! Ušao bi u elitno društvo koje čine Pelé, Maradona, Petković...

‘Lionel Messi je već demonstrirao svoju važnost na terenu, ali i izvan njega‘
Piše: Andro PolićObjavljeno: 21. prosinac 2022. 17:31

Najnoviji, ali i najveći, uspjeh Lionela Messija, uspio je njegove neprijatelje prekrstiti u – prijatelje i poklonike. Nakon što je Argentinac u crnoj haljinici podigao najvrjedniji nogometni trofej, u sandučić Argentinskog nogometnog saveza sletjela je posebna poruka, i to direktno iz „hrama nogometa“. Iako je već ušao u vječnost, Messi bi najveći trenutak svoje karijere mogao ovjekovječiti i na Maracani.

Pozvan je da ostavi otiske stopala u „šetnicu slavnih“ u sklopu mitskog stadiona, a na taj bi mu se način odala dodatna počast za sve što je učinio tijekom karijere.

- Messi je već demonstrirao svoju važnost na terenu, ali i izvan njega. On je igrač koji je bio na najvišoj razini godinama – rekao je Adriano Santos, predstojnik državnog ureda za sport u Rio de Janeiru.

Maracana je ugostila dva finala Mundijala, 1950. i 2014., a upravo na tom je stadionu Messi u ljeto 2021. podignuo prvi trofej u reprezentativnom dresu, kada su „gaučosi“ svladali domaći Brazil 1-0 u finalu Copa Américe.

Inače, otiske u „šetnici slavnih“ dosad je ostavilo nekoliko istaknutih imena poput Peléa, Garrinche, Diega Maradone, Ronalda, Michela Platinija, Eusébija, Franza Beckenbauera, Kake, Romarija, Bebeta i Dejana Petkovića.

Linker
25. travanj 2024 10:37