Lionel Messi

 BERTRAND GUAY/Afp
SULUDI UGOVOR

Mislili ste da je prva ponuda Saudijaca za Messija nestvarna? Evo čime ga sad žele privući

Jaume Roures, šef tvrtke Mediapro koja drži prava za La Ligu, otkrio je što Al-Hilal nudi Argentincu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. svibanj 2023. 09:26

Barcelona ne odustaje od misije povratka Lionela Messija već ovog ljeta. Ako se to kojim slučajem i dogodi, u svakom slučaju neće biti zbog novca.

Naime, najnovije informacije s Pireneja govore da je saudijski Al-Hilal dodatno povećao svoju ponudu za kapetana argentinske reprezentacije, kojem na kraju sezone istječe ugovor s Paris Saint-Germainom.

Ranija su izvješća spominjala iznos od 400 milijuna eura za dvogodišnji ugovor, no Saudijci su u međuvremenu navodno povisili ponudu.

Kako tvrdi Jaume Roures, šef tvrtke Mediapro koja drži televizijska prava za La Ligu, Al-Hilal sad nudi čak 500 milijuna eura i to za samo jednu godinu Messijevog ugovora!

S druge strane, Barcelona bi mu u ovim okolnostima mogla ponuditi oko 14 milijuna eura za godinu dana ugovora. Dakle, oko 35 puta manje nego što bi mogao zaraditi u Saudijskoj Arabiji...

U Barceloni vjeruju da je ‘povratak kući‘ dovoljno dobar mamac, bolji i od ‘petrodolara‘, pa je tako predsjednik kluba Joan Laporta kazao kako Messi neće izabrati Arabiju prije Barcelone.

Uspije li katalonski klub izraditi plan održivosti za dovođenje Messija kojeg bi odobrilo vodstvo La Lige, tada bi možda emocije doista prevladale u odnosu na basnoslovnu ponudu s Bliskog istoka.

Messijevo okruženje o svemu će se oglasiti po završetku sezone.

Linker
26. travanj 2024 13:59