Martin Baturina i Luka Sučić sada su u A reprezentaciji

 RONALD GORSIC Cropix
NAJBOLJI IGRAČI

Mlada Hrvatska ‘prepolovljena‘: Izbornik ostao bez čak petorice najvećih zvijezda uoči važne utakmice

Iznimno je oslabljena i veza, gotovo je nemoguće zamisliti taj dio momčadi bez Baturine i Sučića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2023. 11:47

Mlada hrvatska U-21 vrsta nakon neodlučenog s Slovačkom (2:2) u prijateljskom srazu u Nitri, u ponedjeljak, (20. studenog) igra kvalifikacijski ogled protiv Bjelorusije. Na prvi pogled, trebao bi to biti lagan zalogaj za štićrnike izbornika Dragana Skočića. Pogled na ljestvicu sve govori, Bjelorusi su odigrali sedam utakmica, najviše u skupini, a na posljednjem su mjestu s samo tri osvojena boda koja su izborili neodlučenim rezultatima, dva puta protiv Andore (0:0 i 1:1), te iznenađujućim remijem protiv Grka na gostovanju (1:1). Dakle, Bjelorusi nisu pobijedili - nikoga. Kao domaćini su pobijeđeni od Farskih otoka (2:3), te od Portugala (0:5).

Pogled na Transfermarkt također kazuje da bi se trebalo raditi o igri mačke i miša. Kompletna bjeloruska reprezentacija vrijedi 5,1 milijun eura, dok Hrvatska primjerice ima cijenu od 26, 35 milijuna eura. S tim da je Transfermarkt bio ažuran, na njegovim stranicama izostavljeni su Martin Baturina i Luka Sučić koji su postali dio Dalićevih Vatrenih, nije tu niti Dion Drena Beljo kojeg Skočić nije pozvao, nema niti ozlijeđenih Roka Šimića, Maura Perkovića i Nike Sigura.

image

Luka Sučić

DAMIR KRAJAC Cropix

U Velikoj Gorici su naši mladi dečki prije mjesec dana pobijedili Bjelorusiju s 2:0. Sigurno su kontrolirali događaje na travnjaku, međutim, nisu Bjelorusi bili bezopasni, imali su svojih prilika. Međutim, kad pogledamo hrvatsku udarnu postavu iz Velike Gorice, dolazimo do podatka da u uzvratu protiv Bjelorusije neće igrati Baturina, Sučić, Perković, Šimić i Sigur!

Drugim riječima, najbolji igrači. Doduše, Sigur je sigurno otpao, dok za Šimića i Perkovića još postoje neke nade da bi se mogli pojaviti u Erevanu, tako barem glase informacije iz tabora mladih, ali te nade se mjere u promilima, tako da će Skočić morati bez njih. Imao je izbornik još problema, zbog ozljeda su otpali pozvani Šotiček i Badelj, dodatno su pozvani Antonio Maurić i Luka Škaričić. Dakle, Hrvatska će protiv Bjelorusije biti debelo hendikepirana. Može li i takva nadjačati skromnog domaćina i uzeti sva tri boda koja se očekuju? To ćemo vidjeti u ponedjeljak.

Problemi su jasno vidljivi u obrani, sad je iznimno oslabljena vezna linija, gotovo je nemoguće zamisliti taj dio momčadi bez Baturine i Sučića, koji su bili nositelji igre, glavne poluge momčadi. Međutim, iako neće biti Roka Šimića, koji briljira u Salzburgu, Skočićev napadački arsenal još uvijek je jak. Naime, tu su Ljubičić i Ivanović koji su zabili protiv Slovaka, tu su Matija Frigan, Stipe Biuk...

Linker
03. svibanj 2024 21:44