Mlada momčad Dinama

 Screenshot: Gnk Dinamo
MODRI U ELITI

Mladi Dinamo osvojio drugo mjesto na turniru u Madridu: Trofej sjajnoj generaciji izmaknuo u lutriji penala

Mladi igrači Dinama nisu uspjeli osvojiti Al Abtal Cup, u finalu je na kraju slavio Sporting
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2022. 23:26

U velikom finalu odigranom u Madridu obje su momčadi pokazale dobru igru, dobro su se branile, ali nisu uspjele ugroziti protivnička vrata. Dinamo je dominirao kroz prvo poluvrijeme, protivnik u drugom dijelu, dok je nakon regularnog dijela utakmice na semaforu ipak ostalo 0:0. Uslijedili su jedanaesterci koji su odlučivali o pobjedniku, a portugalska ekipa bila je uspješnija i spretnija, uz 4:1 proslavili su osvajanje trofeja, javlja GNK Dinamo.

Iako ostaje žal za propuštenim prvim mjestom i trofejem, Dinamo je završio na odličnom drugom mjestu u konkurenciji ukupno 18 momčadi iz cijelog svijeta, između kojih su bile istaknute mlade ekipe klubova Real Madrid, Liverpool, Legia, Shakhtar, Real Sociedad, Atletico Madrid, Olympique Marseille, Sporting. Nekoliko momčadi bilo je sastavljeno i od najboljih talenata i igrača iz Saudijske Arabije.

Momčadi su bile podijeljene u četiri skupine, a kasnije je uslijedila knock-out faza. Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Saudijske Arabije, dok je cilj turnira razvoj i promocija talentiranih igrača, kao i povezivanje klubova sudionika.

Podsjetimo, plavi su na putu do finala u knock-out fazi pobijedili španjolsku Valenciju, kao i Real Madrid u polufinalu prije nekoliko dana.

Organizatorima zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanje na jakom međunarodnom prijateljskom turniru, a našim dečkima i stožeru čestitamo na sjajnoj prezentaciji za vrijeme cijelog turnira, na hrabrosti i borbenosti koju su pokazivali na terenu te na osvojenom drugom mjestu!

Po završetku teške utakmice kratku je izjavu dao trener Damir Krznar:

- Prije svega želim zahvaliti organizatorima na sjajnom turniru koji nam je zaista trebao s obzirom na to da zbog epidemije koronavirusa nismo imali mogućnost igrati međunarodne utakmice. Pokazali smo da smo u mlađim kategorijama i dalje među samom elitom. Gledali smo podjednaku utakmicu u kojoj smo na početku mi dominirali, a na kraju oni. Sreća nas je pomazila do sada sto se tiče jedanaesteraca, ali danas nažalost nije. Čestitam Sportingu na osvojenom turniru. Mi se nemamo čega sramiti. Čestitam svojoj momčadi za cijeli turnir, dečki su dali sve od sebe i pokazali da na njih možemo ozbiljno računati. Ponosni smo na sebe jer smo bili rame uz rame pobjedniku turnira.Al Abtal Cup 2021-22

Grupna faza

Dinamo - Real Sociedad 5:2

Dinamo - Green Saudi Future Falcons 3:1

Dinamo - White Saudi Future Falconsa 2:0

Dinamo - Olympique Marseilles 1:1

Dinamo - Valencia 3:4

Četvrtfinale

Dinamo - Valencia 1:1 (4:2)

Polufinale

Dinamo - Real Madrid 3:3 (5:4)

Finale

Dinamo - Sporting 0:0 (1:4)

Linker
15. lipanj 2022 23:26