ARIFE KARAKUM Anadolu Agency Via Afp
PREDSJEDNIK POD POVEĆALOM

Moćni šef PSG-a umiješan u skandal otmice i iznude! Propitkivao Barcelonine akrobacije, pa ga dočekale neugodnosti

Bombastičnu vijest objavio je francuski list Liberation, a vezana je uz predsjednika PSG-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. rujan 2022. 11:36

Naime, Nasser Al-Khelaifi bio je umiješan u skandal otmice i iznude.

Prema tvrdnjama koje je Liberation iznio u javnost nakon posebnog istraživanja, u središtu zbivanja bio je francusko-alžirski biznismen po imenu Tayeb B., koji je navodno imao inkriminirajuće informacije o samom Al-Khelaifiju.

Taj je 41-godišnjak sa suprugom i djecom živio u Kataru, gdje je i uhićen 13. siječnja 2020. godine, te je u zatvoru trebao ostati do 1. studenoga ove godine.

Biznismen Tayeb B. navodno je imao tajni materijal u kojem se ime predsjednika PSG-a pojavljuje kao jednog od umiješanih u lažne izbore Katara kao domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.

U zatvoru su poduzetnika maltretirali i prijetili mu smrću. Prije ispitivanja bio je prisiljen stajati satima. Smio sjesti samo ako su njegovi odgovori odgovarali onima koji su vodili ispitivanje, navodi francuski list.

Prema francuskim medijima, uhićenje je bilo motivirano isključivo ‘naredbom katarskog emira‘. Iz zatvora je pušten tek nakon što je predao dokumente Al-Khelaifijevim odvjetnicima prema povjerljivom dogovoru.

Navodno su Tayeb i jedan od Al-Khelaifijevih odvjetnika sklopili tajni dogovor prema kojem je biznismen morao platiti pet milijuna eura ako se dokumenti objave, a ujedno je u tom sporazumu Tayeb priznao da je dokumente dobio nezakonito.

Izvor blizak Al-Khelaifiju demantirao je sve navode da je Tayebov slučaj povezan s predsjednikom PSG-a. Ujedno je poduzetnika nazvao ucjenjivačem koji je želio dobiti veliki novac, ali se na tome opekao.

Poznato je da je dodjela domaćinstva Svjetskog prvenstva Kataru od prvog dana pod velikim upitnicima i okružena raznim kontroverzama, a zanimljivo je da se ova informacija u Liberationu pojavila manje od 24 sata nakon što je Al-Khelaifi u razgovoru za Politico propitkivao legalnost Barceloninih ekonomskih akrobacija koje su joj ovog ljeta omogućile niz skupih ulaznih transfera, poput Roberta Lewandowskog i Raphinhe.

Tu, međutim, nije kraj neugodnosti za Al-Khelaifija. Španjolski Mundo Deportivo objavio je eksplozivnu priču u kojoj tvrdi kako je Paris Saint-Germain angažirao čitavu mrežu bivših policajaca kako bi počinili niz ilegalnih aktivnosti.

Između ostalog, spominju se pranje novca, ilegalno kretanje ljudi, prevara, korupcija i ilegalno lobiranje!

Od tri osobe iz te mreže koje su poznate Le Parisienu, jedna je optužena za traženje povlaštenih informacija o sudskim slučajevima u koje je bio uključen PSG. Druga je optužena za lažno osiguravanje boravišne dozvole za investitora s Bliskog istoka, dok je treća navodno bila u zatvoru u Kataru zbog svojih kompromitirajućih informacija...

Linker
19. travanj 2024 03:34