ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ODABIR ‘MAESTRA‘

Modrić gostovao kod legende i otkrio pet najboljih igrača s kojima je ikad igrao, na popisu jedan Hrvat

Srebrni Vatreni, jedan od najboljih igrača ikada, ali i pomalo neočekivan odabir našeg kapetana
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. ožujak 2023. 21:31

Čuveni stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand i danas, osam godina nakon završetka karijere, uvelike je aktivan u nogometnom svijetu. Osim što nerijetko postavlja javno mnijenje komentarima na premierligaška i europska događanja, Ferdinand vodi podcast u kojem dovodi poznata nogometna lica, pa je tako ugostio našeg Luku Modrića.

Čudesan branič

Tek ćemo saznati o čemu su sve razgovarali naš reprezentativac i nekadašnji branič Engleske, dosad smo dobili samo naznake u vidu kratkog isječka. Najboljih pet igrača s kojima si ikada igrao? Glasilo je Ferdinandovo pitanje, a Modrić je naveo bivšeg Vatrenog i četiri igrača s kojma je dijelio ili još uvijek dijeli svlačionicu Real Madrida.

- Sergio Ramos bio je sjajan branič i pravi vođa na terenu. Kad god bi se pojavio neki problem, on je bio ovdje. Sjajan je u prekidima i tehnički čudesan za jednog braniča. Jakog je karaktera, on je druga klasa - kazao je kapetan Vatrenih.

image

Modrić, Ramos, Ronaldo, Casemiro

GERARD JULIEN/AFP/PROFIMEDIA Gerard Julien/afp/profimedia

Nezaboravna slika njihove suradnje svakako je finale Lige prvaka 2013./2014, kada je Modrić ubacio iz kuta, a Ramos u trećoj minuti nadoknade vremena zabio za izjednačenje protiv Atletico Madrida. U produžecima su im još triput zatresli mrežu, a ‘točku na i‘ stavio je još jedan igrač u Modrićevu izboru.

- Cristiano Ronaldo jedan je od najbolji ikad, istaknuo bih njegove radne navike. Uvijek je želio još, još i još. Kad pogledate što je sve postigao, mislite da će se nekad odmoriti, ali ne. Zahtjevi koje stavlja pred sebe i momčad su nevjerojatni.

image

Luka Modric i Cristiano Ronaldo

KARIM SAHIB Afp

Treće ime njegov je omiljeni kolega iz veznog reda, koji još uvijek ostavlja odličan dojam u utakmicama visokog značenja, baš poput našeg reprezentativca.

Užitak je igrati s njim

- Toni Kroos, moj partner iz vezne linije. Uživam igrati s njim, sjajan je igrač, odličan na lopti i odličnog karaktera. Jako je miran i nikad nije nervozan, isto je čudesan igrač.

image

Ivan Rakitić i Luka Modrić u Rusiji

KYODO/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA Kyodo/newscom/Newscom/Profimedia

Potom je stigao i jedan pomalo neočekivan odabir, jednim od najboljih igrača smatra čovjeka koji je u Real Madridu slovio za "parazita", ali treba se sjetiti i sjajnih njegovih predstava, posebice u finalima.

- Gareth Bale možda nije prošao kako je očekivao, ali naravno da mu se mora odati golemo poštovanje za sve što je učinio. Zabijao je velike golove. On je igrač s kojim sam odradio najviše utakmica u cijeloj karijeri.

Za kraj, naveo je i čovjeka s kojim se većinu karijere borio na suprotnim stranama, osim kada je reprezentativni dres u pitanju.

- Ne mogu imati sve iz Madrida, pa ću reći Ivan Rakitić. Uživao sam u reprezentativnim nastupimas njim. Ostvarili smo veliki rezultat u Rusiji, a sjajno je igrao u Barceloni i Sevilli - završno će Modrić.

Linker
25. travanj 2024 03:53