Arda Güler

 Federico Titone/AFP/Profimedia
REALOV PROJEKT

‘Modrićev nasljednik‘ impresionirao u debiju, Ancelotti poručio: ‘S njime moramo biti strpljivi‘

Arda Güler je protiv Arandine odigrao 59 minuta i dobio iznimno povoljne recenzije
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 07. siječanj 2024. 10:20

U subotu je madridski Real odigrao utakmicu šesnaestine finala Kupa kralja i u gostima eliminirao trećeligaša Arandinu 3:1. Trener Carlo Ancelotti ponudio je prigodu pričuvama te igračima s limitiranom minutažom. Strijelci za madridsku momčad bili su Joselu, Diaz i Rodrygo, a Nacho je autogolom u sudačkoj nadoknadi razveselio domaće navijače.

Prve minute u dresu Reala upisao je i Arda Güler, 18-godišnji turski reprezentativac, koji je stigao na Santiago Bernabeu prošlog ljeta iz Fenerbahçea, u transferu vrijednom 20 milijuna eura.

Zbog teže ozljede, Güler je propustio veći dio sezone i debitirao je za kraljevski klub tek ove subote. Mali Turčin ne krije da je u odabiru između dvije ponude - Reala i Barcelone, prihvatio opciju madridskog kluba zbog svog idola Luke Modrića. U turskim se medijima često spominje anegdota kako je Modrić osobno nazvao 18-godišnjaka i rekao mu: "Ja igram za Real posljednju sezonu, a svoj dres namjeravam ostaviti tebi"!

Modrićev je nasljednik protiv Arandine odigrao 59 minuta i dobio iznimno povoljne recenzije. Isticao se točnim i lucidnim proigravanjima, a bio je i nadomak postizanju prvog pogotka: iz slobodnog je udarca pogodio okvir suparničkih vratiju. Uglavnom, unatoč tinejdžerskoj dobi Güler ostavlja dojam igrača koji čini razliku na terenu.

- Arda je odigrao kvalitetnih sat vremena. Vidljivo je, međutim, da uslijed dužeg izbivanja još nije na očekivanoj fizičkoj razini. Pokazao je i snagu karaktera. Mogu samo ponoviti, s njim moramo biti strpljivi - ustvrdio je Ancelotti.

Linker
30. travanj 2024 04:31