Fede Valverde

 PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/ddp Usa/profimedia
‘ON JE JEDAN OD NAJBOLJIH‘

Modrićev suigrač iskreno odgovorio na pitanje o Messiju: ‘Ne znam kako ga zaustaviti. Nikad mi nije uspjelo‘

‘Morate Messija poštovati jer je jedan od najboljih igrača na svijetu‘, rekao je Valverde.
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. studeni 2023. 22:14

Zvijezda Real Madrida Federico Valverde dao je zanimljiv odgovor na pitanje kako pokušati zaustaviti svojeg velikog rivala iz najjačih dana Reala i Barcelone, Lionela Messija. Iako je vezni igrač postao redovan u momčadi Reala tek tijekom Messijevih posljednjih godina u Barceloni, njih dvojica su sudjelovali u brojnim bitkama na terenu, bilo to u El Clasicu ili kasnije kada je Messi obukao dres PSG-a.

Valverde i Messi također se često suočavaju na međunarodnoj razini, u utakmicama Urugvaja i Argentine tijekom južnoameričkih kvalifikacija, kao i na Copa Americi.

Poznato je kako njih dvojica imaju puno poštovanja jedno prema drugome - što se pokazalo kada je Valverde izveo Messijevu kultnu pogotka na terenu u utakmici u Saudijskoj Arabiji prošle godine, držeći svoju majicu uvis prema navijačima.

Uoči nadolazeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo između Urugvaja i Argentine, koja je na rasporedu 17. studenog, lokalni mediji upitali su Valverdea kako će njegova momčad pokušati zaustaviti Messija tijekom utakmice.

- Ne znam kako to učiniti – bio je odgovor zvijezde Reala.

- Nikad mi nije uspjelo. Igrao sam nekoliko puta El Clasico protiv njega i uvijek je Casemiro imao zadatak čuvati Messija. Bio je dobar, znao ga je zaustaviti, ali ni on ga nije mogao uvijek čuvati. Morate Messija poštovati jer je jedan od najboljih igrača na svijetu – zaključio je Valverde.

Na kvalifikacijskoj ljestvici Argentina se nalazi na prvom mjestu s 12 bodova, dok je Urugvaj drugi sa sedam, jednako kao i Brazil i Venezuela, koji se nalaze trećem i četvrtom mjestu.

Linker
18. travanj 2024 07:33