Thibaut Courtois predomislio se oko budućnosti u reprezentaciji

 Aa/Abaca Press/Profimedia
‘NISU ME RAZUMJELI‘

Modrićev suigrač posuo se pepelom: ‘Ljudsko sam biće, želim se vratiti u reprezentaciju‘

Vratar Reala Thibaut Courtois nada se da će ponovno nastupati za Belgiju
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 08. siječanj 2024. 19:06

Prema liječničkim izvješćima vratar madridskog Reala Thibaut Courtois uspješno se oporavlja od operacije prednjih križnih ligamenata. Belgijski vratar prolazi fazu rehabilitacije, koja uključuje i elemente trenažnog procesa.

Uglavnom, procjene glede Courtoisovog potpunog oporavka sežu do mjeseca svibnja. To dakako ne znači da će kandidirati za sastav belgijske reprezentacije na Euru. Thibaut Courtois se, naime, oprostio od "crvenih vragova"...

- Čak i da odigram još jednu utakmicu za Real na kraju sezone ne bih bio spreman za Euro. Gledao bih utakmice reprezentacije kao i do sada. Nadam se da će otići što dalje. Imali smo 2018. najveću šansu za osvajanje trofeja (Belgija je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji izgubila u polufinalu od Francuske, op.a.). Možda u Njemačkoj odemo i korak dalje - nada se 31-godišnji Courtois.

Belgijski se vratar ponovno osvrnuo na kontroverze vezane uz njegov odlazak iz reprezentacije prošlog ljeta, prije utakmice s Estonijom. Nakon što mu je izbornik Domenico Tedesco "uzeo" kapetansku traku, Courtois je napustio reprezentativni kamp.

- Svatko ima svoje mišljenje o ovoj temi i to je normalno. Ali mislim da mnogi ljudi nisu razumjeli moje stajalište. Nije se toliko radilo o kapetanskoj tituli. Za to vrijeme bilo je malo ili nimalo razgovora sa mnom. Osjećao sam se kao da se na mene ne računa. Možda sam malo prebrzo donio odluku o povlačenju. Ali ja sam samo ljudsko biće s osjećajima, nisam robot.

Kroničari belgijske reprezentacije većinom smatraju nezamislivim povratak Courtoisa u reprezentaciju. Barem dok ju vodi Tedesco. Belgijski se izbornik nije niti potrudio izgladiti spor s vratarom reprezentacije. No Courtois je u razgovoru za VRT 1 ponudio indikativnu izjavu:

- Vidjet ćemo što nam budućnost donosi. I dalje želim nastupati za Belgiju, ali ne postajem mlađi.

Linker
28. travanj 2024 20:04