Izzy Brown (desno) u dresu U19 reprezentacije Engleske

 MARIJAN MURAT/Dpa Picture-alliance Via Afp
TUŽAN KRAJ

Mourinho ga je prozvao budućom zvijezdom, zabio je Hrvatskoj, a sad sa 26 godina završava karijeru

Brojne ozljede i teške operacije spriječile su Izzyja Browna da svoj talent pretoči u nešto veliko
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. travanj 2023. 08:11

Izzy Brown (26), bivši nogometaš Chelseaja, koji je gotovo cijelu svoju profesionalnu karijeru proveo na posudbama, a za Bluese je odigrao samo jednu utakmicu u Premier ligi, objavio je da zaključuje karijeru.

Razlog su brojne ozljede koje su polivalentnog napadača i bivšeg člana engleske U19 reprezentacije sputavale da se afirmira i napravi nešto više od sporadičnih epizoda u Vitesseu, Rotherhamu, Leedsu ili Sheffieldu.

"Ne znam gdje bih počeo. Iako sam uvijek mislio da ću morati ovo napisati jednog dana, nisam očekivao da će taj dan doći tako brzo. Nakon godinu dana mučenja i dvije operacije Ahilove tetive, s velikom tugom i teška srca moram se oprostiti od profesionalnog nogometa", napisao je Brown u oproštajnom pismu na Twitteru.

Dok je bio u Chelseajevoj akademiji, Browna je tadašnji trener José Mourinho prozvao budućom velikom zvijezdom.

- Moja mi savjest govori da ako on, Lewis Baker i Dominic Solanke za nekoliko godina ne budu reprezentativci Engleske, onda ću ja biti krivac - izjavio je tada Portugalac.

Teško da Mourinho danas zbog toga propitkuje svoju savjest, ali nitko od spomenute trojice nije napravio karijeru. Brownu za vječnu uspomenu ostaje debi i jedina utakmica koju je za Bluese upisao kao 17-godišnjak, protiv West Bromwicha na kraju sezone 2013./14.

Veći je trag ostavio u mlađim selekcijama Engleske, naročito u U19 reprezentaciji za koju je upisao 16 nastupa i pet golova te nastupio na U19 Euru 2016. koje se igralo u Njemačkoj. Engleska je tada stigla do polufinala, a Brown je zabio dva gola, od kojih jedan protiv Hrvatske predvođene Ivanušecom, Brekalom, Jakićem, Morom, Balićem...

Linker
03. svibanj 2024 17:00