AGIT ERDI ULUKAYA Anadolu Via Afp
FORMA ŽIVOTA

‘Mourinho moli za Livakovića‘: Objavljena impresivna brojka, Hrvat je oduševio trenera

Prvi vratar hrvatske reprezentacije ove sezone ima učinak od 71 posto obrana
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 14:55

Fenerbahçe je pobjedom započeo grupnu fazu natjecanja u Europi, u prvom kolu Europske lige pao je Union Saint-Gilloise, a najzaslužniji za trijumf bio je Dominik Livaković.

Prvi vratar hrvatske reprezentacije upisao je pet obrana, a najviše se ističe ona kada je Franji Ivanoviću obranio pokušaj s bijele točke u sudačkoj nadoknadi.

Livaković je u sjajnoj formi cijele sezone, što potvrđuje jedan statistički detalj koji su izdvojili turski mediji. Naime, protivnici su 45 puta pucali u njegov gol, a on je upisao 32 obrane, što znači da je na impresivnih 71 posto obrana u svim natjecanjima. Portal Fanatika je taj podatak predstavio pod naslovom "Mourinho moli za Livakovića".

Ostaje žal što suigrači nisu pratili taj ritam jer bi možda igrali u Ligi prvaka, naime, Fener je ispao od Lillea u trećem kolu kvalifikacija za najelitnije klupsko natjecanje. U prvoj utakmici bilo je 2:1 za francusku momčad, zatim je u uzvratu bilo 1:0 te se išlo u produžetke. Turci su imali igrača više, ali su primili pogodak nekoliko minuta prije kraja i tu je priči zvanoj Liga prvaka bio kraj.

Linker
02. listopad 2024 13:37