Moises Caicedo

 Ben Stansall/AFP/Profimedia
TRAŽE 80 MILIJUNA

Na Instagramu zatražio transfer u Chelsea ili Arsenal, klub ga odmah kaznio premještajem na klupu

"Galebovi" su već odbili ponudu od 60 milijuna funti i nadaju se većem iznosu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:13

Moises Caicedo propustio je današnji trening Brightona, a neće biti među kandidatima za nastup u nedjeljnom ogledu FA kupa s Liverpoolom. To je zajednička odluka stručnog stožera i igrača koji ‘nije u pravom stanju misli‘ da bi igrao u toj utakmici.

Ekvadorski reprezentativni veznjak pokušava nagovoriti čelnike svoga kluba da ga u zimskom prijelaznom roku prodaju u Arsenal ili Chelsea, no u Brightonu nisu oduševljeni takvom idejom.

Galebovi su već odbili ponudu od 60 milijuna funti koja je stigla iz Arsenala, no moguće je da će Topnici u sljedećim danima povećati svoju ponudu.

Isto je tako moguće da se u igru uplete i Chelsea, koji je svom gradskom rivalu već preoteo jedan transfer, onaj ukrajinskog krilnog napadača Mudrika.

Najmlađi od desetero braće

I dok u Brightonu inzistiraju na stavu da mladi Ekvadorac nije na prodaju, on na različite načine pokušava uvjeriti svoje šefove da je transfer najbolje rješenje.

Pričalo se da je spreman vodstvu kluba uručiti zahtjev za transfer, a u petak je na Instagramu objavio kako bi sredstva iz njegovog transfera omogućila Brightonu ‘da napravi nove investicije i tako pomognu klubu da nastaviti biti uspješan‘.

U objavi je dodao kako je najmlađi od desetoro braće iz siromašnog mjesta Santa Domingo u Ekvadoru, te kako mu je uvijek bio cilj postati najtrofejnijim ekvadorskim nogometašem.

Nedavno je Caicedo promijenio i agenta, njegov novi zastupnik dakako inzistira na transferu.

De Zerbi se nada ostanku

Daily Mail piše kako je Brighton ranije u ovom mjesecu odbio ponudu Chelseaja od 55 milijuna funti, potom i Arsenalovu od 60. Navodno bi popustili tek ako bi potencijalni kupac ponudio - 80 milijuna funti.

Caicedo je inače ugovorom vezan za Galebove do 2025. godine, a u Brighton je stigao 2021. iz ekvadorskog kluba Independiente del Valle uz odštetu od 4,5 milijuna funti.

Brightonov menadžer Roberto De Zerbi kazao je kako se nada da će Caicedo ostati do kraja sezone, uz dodatak da bi to bilo najbolje rješenje ‘za njega i za nas‘.

Linker
19. travanj 2024 11:18