GORAN MEHKEK/CROPIX
INFORMACIJA IZ SUSJEDSTVA

Na pomolu povratak Krunoslava Jurčića na trenersku klupu, mogao bi zamijeniti drugog bivšeg trenera Dinama

Maribor traži novog trenera, a Slovenci pišu da je jedan od kandidata i hrvatski trener
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2023. 13:31

Damir Krznar u ponedjeljak je postao prošlost Maribora, ali postavlja se pitanje tko će biti njegova budućnost?

Na stranici slovenskog Sport Kluba otkriva se da je jedan od kandidata za novog trenera u Mariboru Krunoslav Jurčić. Istu vijest prenio je i Planet nogomet u tekstu pod naslovom ‘‘Hoće li Maribor angažirati starog prijatelja?‘‘

Bivši strateg Dinama, bez posla je od veljače 2021. godine kad je napustio klupu Al Nasra, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Međutim, Jurčić je od kolovoza 2015. do veljače 2016. sjedio na klupi Maribora. Vodio ih je u 16 utakmica u kojima je pretrpio samo dva poraza. Navijači su ga zavoljeli u kratkom trenutku, ali tadašnji sportski direktor Zlatko Zahovič inzistirao je na povratku Darka Milaniča na trenersku klupu.

Između Maribora i Al Nasra, vodio je još turski Adanaspor, saudijski Al Nassr i Baniyas - također u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Jurčić doduše, nije jedini hrvatski trener kojeg Slovenci vide kao kandidata za tu poziciju. Kratko se protezalo ime Roberta Prosinečkog, ali ta je ideja brzo ugašena.

Već neko vrijeme u štajerskoj nogometnoj javnosti kulja ideja o povratku Ante Šimundže na klupu Maribora. Šimundža je dugo bio bez kluba, nakon što je dobio otkaz u Ludogoretsu. Imao je određenih ponuda, ali ga nitko nije uspio uvjeriti.

- Biti među kandidatima za trenera Maribora za mene je čast i privilegija. No, kako će se stvari razvijati, mislim da to nije tema za danas - rekao je Šimundža tijekom gostovanja u jednoj slovenskoj emisiji.

Na potezu je sada sportski direktor Marko Šuler, koji i sam ima dosta problema, a zapravo je i u neizvjesnoj situaciji u mariborskom klubu. No, mora znati da Maribor u ovom trenutku nije jedini klub zainteresiran za Šimundžu koji je trenutno u užem krugu kandidata za trenera u jednom od uglednijih klubova iz Azije.

Linker
30. travanj 2024 10:40