Vahid Halilhodžić

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
ZNAKOVITA IZJAVA

Na pomolu preokret u ‘slučaju Halilhodžić‘? Jedan od otpisanih oprostio Vahi: ‘Imali smo nesporazuma, ali...‘

Marokanski se izbornik Vahid Halilhodžić nalazi pred otkazom
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 12. travanj 2022. 11:18

Kampanja za njegovom smjenom u punom je jeku. Navijači marokanske reprezentacije inzistiraju da na Svjetsko prvenstvo u Katar putuju najbolji igrači, a ponajveće zvijezde Vaha je odstranio iz momčadi. Među njima su svakako najzvučnija imena Hakim Ziyech i Noussair Mazraoui.

Predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa najavio je kako će sa spomenutim dvojcem razgovarati u svezi povratka u reprezentaciju. Halilhodžić tom sastanku neće nazočiti...

Međutim za RMC Sport oglasio se jedan od protjeranih igrača, 24-godišnji veznjak Olympiquea iz Marseillea, Amine Harit. On je ostvario 11 nastupa za marokansku reprezentaciju. Posljednji prije dvije godine. Tada ga je Halilhodžić eliminirao zbog ''stvaranja lošeg ozračja''.

image

Amine Harit (lijevo)

CHRISTOPHE SIMON Afp

- Nemam problema s izbornikom. Istina je da smo imali određenih nesporazuma u prošlosti. Međutim ukoliko bi me pozvao, sigurno bih se odazvao. Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka već zbog naroda. Maroko je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu – ustvrdio je Harit.

Poput Ziyecha i Mazraouija, i Harit je donedavno tvrdio kako neće igrati za reprezentaciju dok ju vodi 69-godišnji Halilhodžić. Ako je suditi po plasiranoj izjavi, očigledno se predomislio. No, za Vahin ostanak u reprezentaciji Maroka kudikamo je važnije – hoće li svoj tvrdi stav prema izborniku olabaviti najveće zvijezde, Ziyech i Mazraoui.

Linker
02. svibanj 2024 08:29