Navijači Maroka

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NAVIJAČKI NEREDI

Na ulicama Pariza primjer kako uništiti slavlje, od velikog uspjeha reprezentacije do uličnih nereda i kaosa

Navijači Francuske i Maroka izašli su na ulice francuske metropole slaviti prolazak u polufinale SP-a
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 11. prosinac 2022. 10:29

Francuska policija morala je ispaliti suzavac na poznatoj Champs Elysees aveniji u Parizu dok su navijači Francuske i Maroka slavili pobjede svojih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, poslavši ih u polufinale turnira.

Tisuće navijača ispunile su ulice Pariza ubrzo nakon utakmice između Maroka i Portugala, skandirajući, mašući zastavama i trubeći između velikog broja policije i osiguranja. Broj navijača bio je kasnije i veći jer su im se pridružili i simpatizeri Tricolora nakon pobjede Francuske protiv Engleske.

Vijesti tamošnjih medija o slavlju najmanje veze imaju s veseljem i "feštom". Uglavnom su to snimke ljudi kako razbijaju trgovine i sukobljavaju se s policijom. Prijavljeno je i nekoliko manjih požara, te sukoba navijača i organa reda. Nakon što su "navijači" napali policiju kamenjem, izdana je zapovijed i stotine policajaca su izjurili prema gomili da ih pretuku. Navijači su se prestravljeni razbježali.

Prema prvim izvješćima, zbog izgreda uhićeno je najmanje 30 osoba. Francuski predsjednik Emmanuel Macron još nije donio odluku o sukobu policije i marokanskih navijača.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
28. travanj 2024 17:51