Pau Cubarsí je u igru ušao u 83. minuti

 ALEXANDER CANILLAS/SPP/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PORAZ U LONDONU

Najjači suparnik Vatrenih na Euru u očaju zbog ‘bolnog petka‘, sreću su pronašli u povijesnom debiju mlade nade

"Ovo je ispunjenje sna, žao mi je što nismo pobijedili", rekao je mladi branič
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2024. 10:00

Prijateljske reprezentativne nogometne utakmice izbornici koriste kako bi eksperimentirali, odnosno probali neke stvari i generalno nemaju nikakvu rezultatsku vrijednost, ali poraz u njima svejedno boli. Tako i reakcije španjolskih medija na poraz Furije od Kolumbije (0:1) jasno govore kako analitičari nisu zadovoljni kako rezultatom, tako i izvedbom svojih nogometaša.

Najbolje to oslikala Marca koja pod naslovom ‘Bolni petak za Španjolsku‘ analizira utakmicu koju je Španjolska odigrala ispod očekivanja. U komentaru se ističe kako je Kolumbija bila organiziranija i bolje posložena momčad, a od svih su igrača Furije samo trojica dobili ocjenu veću od minimalne - Grimaldo, Merino i Gerard Moreno. Svi ostali su, po Marci, podbacili.

Kao jedna od rijetkih pozitivnih stvari ističe se debi Paua Cubarsíja. Branič Barcelone jučer je u igru ušao u 83. minuti i tako postao drugi najmlađi reprezentativac u povijesti Španjolske. Cubarsí je jučer imao 17 godina i dva mjeseca, a mlađi od njega bio je samo njegov klupski suigrač Lamine Yamal koji je debitirao kada je imao 16 godina, jedan mjesec i 27 dana.

- Ovo je ispunjenje moga sna. Žao mi je što nismo pobijedili jer bi tada bilo još bolje, ali ovo je početak dugog puta - rekao je Cubarsí.

Osim njega, jučer su svoje prve utakmice za Furiju odigrali i vratar Real Sociedada Álex Remiro te stoper Athletic Bilbaa Dani Vivian.

Linker
29. travanj 2024 09:59