Foto: Reading FC
OČAJNIČKI POTEZ

Najveći poraz koje se može doživjeti: Kultni engleski klub na koljenima, evo što prodaju svojim ljutim rivalima

Osim u administrativnom dijelu, Reading se već duže vrijeme muči i na terenu
Piše: SNObjavljeno: 17. ožujak 2024. 23:43

Jedan od najstarijih engleskih nogometnih klubova proživljava najteže dane svoje 153 godine duge povijesti. Financijski problemi potaknuti pandemijom korona virusa pogodili su brojne klubove, a u jednu od žrtava prometnuo se i kultni Reading FC.

Bivši premijerligaš i jedan od najpoznatijih klubova na Otoku nalazi se u vrlo teškoj financijskoj situaciji, a dokaz koliko su stvari eskalirale jest klupsko priopćenje o prodavanju trening centra Bearwood rivalima Wycombe Wandersima. Cjelokupna situacija u klubu je poražavajuća, a ovaj potez, koji je prije svega razbjesnio navijače, kap je koja je prelila čašu. Kako navodi The Telegraph, transakcija bi trebala iznosti 25 milijuna funti, a navjernije pristalice Readinga održat će prosvjed protiv ove odluke, koju je izvršio omraženi vlasnik Dai Yongge.

Osim u administrativnom dijelu, Reading se već duže vrijeme muči i na terenu. Trenuto zauzimaju tek 18. mjesto League One, trećeg ranga enegleskog nogometa, s pet bodova iznad zone ispadanja. U Premier ligi posljednji su puta nastupali u sezoni 2012./13., od tada su ponajviše ‘preživljavali‘ u Championshipu, da bi prošle sezone ispali u treću ligu.

Linker
01. svibanj 2024 08:01