FAYEZ NURELDINE/Afp
‘POČINIO JE ZLOČIN‘

Najveći skandal dosad: Ronaldo uvrijedio Saudijce, sprema se kaznena prijava, traže uhićenje i deportaciju!

Novinar Ozman Abu Bakr poručio je da bi Savez trebao momentalno raskinuti Ronaldov ugovor
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2023. 05:51

Jedna vulgarna gesta, koju nije napravio prvi put u karijeri, ali nikad nije dobila toliko medijske pozornosti kao sada, mogla bi Cristiana Ronalda koštati angažmana u Saudijskoj Arabiji.

Hvatanje za genitalije nakon svađe s navijačima, koji su mu skandirali "Messi, Messi" u utakmici protiv Hilala, žestoko je uvrijedilo Saudijce. Mnoštvo njih u srijedu je pohrlilo na društvene mreže i pridružilo se pozivima na deportaciju 38-godišnjeg Portugalca. Stvar je otišla toliko daleko da je odvjetnica Nouf bint Ahmed na Twitteru obznanila kako će saudijskom Državnom tužiteljstvu podnijeti kaznenu prijavu.

U njoj će, najavila je, Ronalda prijaviti za zločin protiv javne nepristojnosti, što u slučaju stranih državljana kao kaznu podrazumijeva uhićenje i deportaciju.

"Ne pratim sport. Čak i ako su gledatelji isprovocirali Ronalda, on nije dobro reagirao. Njegovo ponašanje je zločin. Podnijet ćemo prijavu tužiteljstvu", objavila je Bint Ahmed.

Televizijski komentator Mohamed al Anzi stao je u obranu igrača s tvrdnjom da se uhvatio za genitalije jer je "primio nezgodan udarac tijekom utakmice", no čini se da javnost nije baš povjerovala u tu verziju priče. Novinar Ozman Abu Bakr njegov je potez nazvao "nemoralnom i nepristojnom gestom" te poručio da bi Nogometni savez Saudijske Arabije trebao momentalno raskinuti ugovor.

O Ronaldovom se potezu sinoć satima raspravljalo u "Action ya Dawri", najpopularnijoj sportskoj emisiji u zemlji.

Linker
17. travanj 2024 01:52