SAM ROBLES Afp
PREKO 10 MILIJUNA

Najvrijednija zbirka sportskih suvernira ikada: Messijevi dresovi sa SP-a u Kataru idu na prodaju

Dio prihoda od prodaje bit će doniran projektu UNICAS
Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2023. 14:48

Komplet od šest dresova koje je nosio Lionel Messi na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. bit će prodan na dražbi u prosincu, objavila je u ponedjeljak aukcijska kuća Sotheby‘s koja njihovu vrijednost procjenjuje na više od 10 milijuna dolara.

Dres s plavo-bijelim prugama Messi je nosio u utakmicama u skupini protiv Saudijske Arabije i Meksika, zatim u osmini finala protiv Australije, u četvrtfinalu protiv Nizozemske, u polufinalu protiv Hrvatske i u finalu protiv Francuske.

Sa sedam postignutih pogodaka tada 35-godišnji kapetan "albicelesta" osvojio je titulu svjetskog prvaka koja mu je nedostajala.

S ovom "neprocjenjivom" zbirkom koja će se prodavati na internetu od 30. studenog do 14. prosinca, a istovremeno biti izložena za javnost u sjedištu Sotheby‘sa u New Yorku, tvrtka se nada iznosu "većem od 10 milijuna dolara", čime bi to postalo "najvrjednija zbirka sportskih suvenira ikada prodanih na aukciji".

Usporedbe radi, najskuplji dres prodan na aukciji, onaj koji je nosio legenda američke košarke Michael Jordan u finalu svoje posljednje NBA titule s Chicago Bullsima 1998. godine, u rujnu 2022. godine donio je 10,1 milijun dolara.

"Dio prihoda od prodaje bit će doniran projektu UNICAS, koji vodi dječja bolnica Sant Joan de Déu (SJD) u Barceloni uz potporu Zaklade Leo Messi, kako bi se odgovorilo za potrebe djece oboljele od rijetkih bolesti", dodaje Sotheby‘s.

Linker
05. prosinac 2023 01:26