Mark Docherty, Marco Materazzi i čuveni trofej

 NIKOLA VILIC Cropix
ČUVENI PEHAR

Najvrjedniji trofej u svijetu nogometa sletio je u Split! Otkrio ga je legendarni Marco Materazzi...

Kada već nije stigao 2018., došao je četiri godine kasnije. I to posebnim zrakoplovom...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. rujan 2022. 17:03

Trofej namijenjen prvaku svijeta putuje svijetom. Baš u subotu sletio je u zračnu luku na Resniku. Najvrjedniji trofej u svijetu nogometa stigao je kod nas! Isto je zamalo učinio i 2018. godine kada smo ostali korak kratki...

Naš fotoreporter među prvima je dobio priliku zaviriti u posebni zrakoplov, s kojim je pehar stigao. Otkrio ga je legendarni Marco Materazzi u društvu direktora Coca Cola Adria Marka Dochertyja.

- Kada sam počinjao igrati nogomet, sanjao sam da ću jednog dana nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Kada sam dobio priliku nastupiti, želio sam osvojiti trofej, što je mojoj generaciji i uspjelo. Drago mi je što sam sada ovdje s vama u sklopu ove turneje - rekao je Materazzi, koji je s Italijom 2006. godine na SP u Njemačkoj osvojio prvo mjesto.

Nahvalio je pritom hrvatske reprezentativce i Vatrene u cjelini: - Brozović je s Modrićem motor reprezentacije. Hrvatska nije velika država, ali ima velike sportaše. Puno je Hrvatska pokazala na zadnjem Svjetskom prvenstvu, može to ponoviti i na sljedećem - poručio je Materazzi, posvetivši nekoliko rečenica i svom nekadašnjem suigraču. - Rapaić? Napravio je dobru karijeru, ali mogao je i veću. Zaista veliki, posebni igrač.

Nogometnim zaljubljenicima ostao je upamćen i po incidentu sa Zidaneom u finalnoj utakmici, ali o tome je ionako sve rekao u svojoj knjizi "Život ratnika", pa se te priče dalje nerado dotiče.

Čuveni trofej došao je u Split u sklopu svjetske turneje "FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola", a svi koji žele imat će ga priliku vidjeti uživo tijekom vikenda u Hrvatskom domu na Prokurativama.

image
NIKOLA VILIC Cropix

Linker
25. travanj 2024 07:44