MANAN VATSYAYANA Afp
MODRIĆEV SUIGRAČ

Nakon Hrvatske oprostio se od reprezentacije: ‘Nije mi se svidjelo što sam dobio minutažu na SP-u‘

Bivši belgijski reprezentativac objasnio je kako se osjećao na Mundijalu u Kataru
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2023. 12:32

Nekadašnja zvijezda Chelseaja Eden Hazard u Realu uredno grije klupu, ali usprkos tomu na SP-u u Kataru započeo je prve dvije utakmice na turniru protiv Kanade i Maroka. Razlog je očito bila stara slava, jer u svom klubu broji minute na kapaljku. U trećoj i posljednjoj utakmici Belgije na SP-u protiv Hrvatske (0:0) započeo je s klupe.

"Znao sam već neko vrijeme da ću prestati igrati nakon Svjetskog prvenstva. Izvedba u Kataru nije bila odlučujuća za moju odluku. Naravno da je šteta kako je sve ispalo, ali odluku sam donio unaprijed. Bila je moja odluka da prestanem. O tome sam počeo već razmišljati nakon Eura. Tada sam se trudio biti spreman na vrijeme nakon ozljede gležnja. Nažalost, nisam mogao igrati u četvrtfinalu protiv Italije i to je imalo mentalnog utjecaja", objasnio je Hazard, koji je reprezentativni dres umirovio nakon Mundijala.

Hazard inzistira da nova generacija belgijskih igrača više zaslužuje minute u reprezentaciji od njega i da je dobar savjet dobio od suigrača iz Reala Tonija Kroosa.

"Kroos je napustio njemačku reprezentaciju prije dvije godine i kaže mi da u trenucima kada drugi imaju reprezentativne obveze on može iskoristiti to vrijeme i uživati s obitelji. A novi igrači pokucali su na vrata reprezentacije. U Realu ne igram, a onda dođem u reprezentaciju i igram. To mi se nikako nije svidjelo jer nova generacija zaslužuje igrati, zaslužuje minutažu", objasnio je Hazard čije su muke počele nakon transfera iz Chelseaja u Real 2019. godine.

Hazard je pod ugovorom u Realu do ljeta 2024. godine, a The Athletic tvrdi da će usprkos trenutnoj situaciji i maloj minutaži Belgijanac ugovor s Realom odraditi do kraja.

POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

"Oni ne igraju nogomet, potrošili su veliki novac i 2-3 godine radili uzaludan posao." Tim je riječima Ilija Lončarević u podcastu ‘VAR soba‘ komentirao situaciju u kojoj se Osijek trenutno nalazi. Hoće li slavonski klub zadržati mjesto koje vodi u Europu? Hoće li odnos između Darija Šimića i Ante Čačića narušiti odnose u svlačionici? Je li Hajduk izašao iz krize? Kako će se rasplesti borba za opstanak?

Odgovore na ta i druga pitanja potražite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Linker
23. travanj 2024 19:21