Augustine Eguavoen nije više izbornik Nigerije

 PIUS UTOMI EKPEI Afp
NIGERIJA OSTALA BEZ ŠEFA

Nakon šokantnog ispadanja i nereda navijača izbornik podnio ostavku: ‘Novi izbornik mora osnažiti ekipu‘

Augustine Eguavoen podnio je neopozivu ostavku na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Nigerije
Piše: M. Bariša/Jurarnji listObjavljeno: 31. ožujak 2022. 14:42

Augustine Eguavoen podnio je neopozivu ostavku na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Nigerije. Ovakav epilog bio je očekivan nakon što se Super orlovi nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo. Da Eguavoen nije otišao samoinicijativno vjerojatno bi ga Savez promptno smijenio.

Odlučujući susret u Abuji između Nigerije i Gane završio je neodlučeno: 1:1. Sudionika Svjetskog prvenstva odlučio je gol u gostima (prva utakmica u Gani okončana je bez pogodaka). Afrička nogometna federacija (za razliku od UEFA-e) još ima na snazi pravilo gola u gostima.

Nogometni savez Nigerije imao je već pripremljen dvoipolgodišnji ugovor za Eguavoena i njegove suradnike. Umjesto potpisa uslijedilo je međutim ogromno razočaranje...

"Novi izbornik biti će imenovan nakon odgovarajuće revizije. Zahvaljujemo dosadašnjim trenerima i članovima stožera na njihovoj službi naciji i želimo im uspjeh u budućoj karijeri. Novi izbornik mora poraditi na osnaživanju Super Eaglesa kako bismo se svi zajedno na odgovarajući način suočili s budućim izazovima", rekao je glavni tajnik NFF-a dr. Mohammed Sanusi.

Linker
28. travanj 2024 04:36