JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
SVE MANJE NOGOMETA

Nakon tenisa i medija kreće u hotelijerski biznis, što će na sve reći veliki Barcelonin gazda!?

Gerard Pique, neprijeporna je legenda Barcelone, ali ujedno već neko vrijeme na igračkom zalazu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. studeni 2022. 11:29

Najočitije to dolazi do izražaja ove sezone. Ništa čudno za igrača koji će u veljači ove godine navršiti 36 godina. Sve je sporiji, sve skloniji ozljedama, a tomu ni u kojem slučaju ne pripomaže baš i što se posljednjih godina počeo zanimati i baviti svim i svačime.

S japanskim je ulagačem pokrenuo tvrtku zvanu Kosmos Holding, koja se bavi sportom i medijima. Upravo preko te tvrtke je ušao u teniski svijet, reformirajući Davis kup. U prosincu 2018. je kupio nogometni klub FC Andorra. Šest mjeseci kasnije i još jedan klub, Gimnastic Manresu. U prosincu 2020. uložio je novac i u nogometnu fantasy igru Sorare, da bi 2021. kupio TV prava Copa America za Španjolsku.

Imao je želju uplesti se u posao odigravanja utakmica španjolskog Superkupa u Saudijskoj ALegerabiji, što bi mu donijelo oko 6 milijuna eura. Jedno je vrijeme menadžerski skrbio oko karijere supruge mu Shakire, od koje se sada razvodi. I da, prije nekoliko je mjeseci javno otkrio kako sebe u budućnosti vidi ili kao sportskog direktora ili nešto drugo u Upravi Barcelone. I nije kraj.

Sada kod Malage kreće u izgradnju luksuznog hotela. za oko 20 milijuna dolara je kupio već zemljište i krenuo s radovima. Malo su zastali.

Španjolski sportski dnevnik Marca navodi da su na gradilištu hotela pronašli arheološko nalazište s oko 250 grobova. Ipak, ne brinite. Nije propala Piqueova investicija...

Iako su arheolozi naveli kako se radi o jednoj od najvećih nekropola u Španjolskoj, u tijeku su ubrzani znanstveno-istraživački radovi. Zašto ubrzani? Pa jednostavno, mora se hotel izgraditi! Moć novca nema granica.

Pitanje je samo koliku granicu strpljenja imaju trener Xavi i predsjednik kluba Laporta. Nije dvojbeno da se žele “riješiti” Piquea, što im ne bi padalo na pamet da mu glava nije posvuda, a najmanje na travnjaku.

Linker
28. travanj 2024 00:22