Alejandro Garnacho

 PAUL ELLIS Afp
IMA I ISTE PROSLAVE

Napadač od 40 milijuna eura kopira Ronalda u apsolutno svemu: ‘On je superzvijezda u nastajanju‘

Daily Mail u članku posvećenom Alejandru Garnachu ističe kako su usporedbe s Ronaldom neizbježne
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2024. 19:32

Krilni napadač Manchester Uniteda Alejandro Garnacho obožava slavnog Portugalca Cristiana Ronalda.

‘Ne znam je li ovo stvarno ili sanjam‘, napisao je mladi Argentinac na Instagramu nakon što je s Ronaldom zaigrao za Crvene vragove protiv moldavskog Šerifa 2022. godine.

I nakon što je Cristiano napustio Old Trafford, 19-godišnjak nije skrivao opčinjenost svojim idolom. Tako je sjajan gol škaricama protiv Evertona proslavio Ronaldovom ‘siuuu‘ proslavom, a na utakmici FA kupa protiv Wigana fotografiran je u boksericama CR7. Na kuglanju s prijateljima nazvao se ‘Cristiano‘.

Daily Mail u svom članku posvećenom Garnachu ističe kako su usporedbe s Ronaldom neizbježne; obojica su na veliku nogometnu scenu stupila na Old Traffordu kao krilni napadači koji igraju na obje strane terena. Obojica su odrasli opčinjeni Real Madridom, pa se već sad puno govori o tome da će i Argentinac jednog dana stići na Bernabeu.

image
PAUL ELLIS Afp

- Jako sam uzbuđen zbog njega. Kad god ga vidim, impresioniran sam. On je superzvijezda u nastajanju. Tako je hrabar s loptom, jako podsjeća na Cristiana dok je bio mlad igrač. Ne smeta mu kad ga tuku, ustane, ide po više i zabija golove. Još mora sazrijevati, ali kad jednom stekne tjelesnu snagu, bit će ga teško zaustaviti - rekao je proslavljeni Unitedov veznjak Paul Scholes.

Ronaldov sunarodnjak Bruno Fernandes također ima visoko mišljenje o svom mladom suigraču.

- Pred njim je još dug put do toga da bude poput Cristiana, ali ide njegovim stopama. Želi biti nešto posebno u svijetu nogometa i ima kapacitet to i postati - smatra Unitedov veznjak.

Za usporedbu, Ronaldo je prije 20. rođendana započeo 51 utakmicu te je zabilježio 10 pogodaka i 10 asistencija, dok je Garnacho u 39 nastupa od prve minute zabio 12 golova uz sedam upisanih asistencija.

Linker
23. ožujak 2024 19:32