Oleksandr Petrakov

 OZAN KOSE Afp
RIJEČ IZBORNIKA

‘Napravili smo iskorak, ali moramo raditi kao Hrvatska, razvijati nogomet i ulagati u mlade igrače‘

Unatoč porazu, Ukrajinac na klupi Armenije ponosan je na izvedbu svojih igrača
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 06:21

Oleksandr Petrakov protiv Hrvatske je odradio šestu utakmicu na klupi Armenije i upisao drugi poraz. Ipak, Ukrajinac nije bio u potpunosti razočaran prezentacijom svoje momčadi.

- Danas nam vještina nije bila dovoljna. Hrvati su bili superiorniji od nas. Dečkima je bilo jako teško. Nisu su se još oporavili od utakmice protiv Turske, bili su umorni. Teško se oporaviti nakon nekoliko utakmica na ovoj razini. Ovi dečki su još mladi. Igrali su protiv osvajača brončane medalje Svjetskog prvenstva. Hrvati gotovo da i nisu griješili u dodavanjima, bili su moćni - branio je svoje igrače izbornik.

Poraz od Vatrenih bio je lekcija, ali i svojevrsni napredak. Ujedno, Petrakov je pohvalio i hrvatski sustav.

- Ušao sam u svlačionicu i zahvalio svima na ovoj utakmici, na drugom poluvremenu. Svi su napravili iskorak. Ponosan sam što treniram ove dečke. Molim i pozivam sve da ne kritiziraju ove ljude. Moramo ih podržati, jer dečki su danas porasli za jednu razinu. U Armeniji sam 9 mjeseci. Potrebno je razvijati i ulagati u mlade nogometaše, kao što to radi, primjerice, Hrvatska. Osnova razvoja nogometa je nogomet mladih - zaključio je izbornik Armenije.

Linker
27. travanj 2024 16:22