Marco Djuričin

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
STRAŠNA DIJAGNOZA

Napustio Rijeku pa otkrio kroz kakvu je agoniju prolazio, spasila ga je zvijezda Real Madrida

Crni period sada je iza Djuričina koji se "potpuno oporavio", a sada se baca u potragu za novim klubom.
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2024. 17:53

Pomalo zaboravljeno ime s Rujevice, austrijski napadač Marco Djuričin, više nije igrač Rijeke. 31-godišnjak hrvatskih korijena proteklu je sezonu proveo na posudbi u Spartaku iz Trnave, a nakon drame koju je proživio s vlastitim fizičkim zdravljem odlučio je okrenuti novu stranicu karijere.

- Nisam se osjećao fit, nikad nisam mogao dati sto posto - započeo je Djuričin, govoreći za Kronen Zeitung o agoniji koju je proživio u zadnjih nekoliko mjeseci.

- Dijagnoza - upala srčanog mišića koju sam nosio sa sobom još od veljače dok sam igrao za Spartak iz Trnave. Upala nije bila vidljiva na magnetskoj rezonanci u Austriji - otkrio je Austrijanac, koji tada nije mogao ni slutiti kakva će ga sudbina zadesiti, pa dodao:

- David Alaba se odmah pobrinuo za to. Brzo mi je organizirao pregled kod Bayernova specijalista za srce. Vječno sam zahvalan Davidu na tome! Srećom, problem je prepoznat u Münchenu.

Djuričin je u Rijeku stigao u ljeto 2022. i u tada nadolazećoj sezoni upisao tek pet nastupa, odnosno 185 minuta u dresu prve momčadi. Sreću je zatim pokušao pronaći na posudbi u Slovačkoj, međutim avanturu u Trnavi neće pamtiti po dobrom. Iako je sve krenulo dobro, skupio je Djuričin 11 nastupa u kojim je zabio četiri pogotka, uslijedila je spomenuta dijagnoza koja ga je izbacila iz pogona na dugih šest mjeseci.

- Kada ste profesionalac 14 godina, odjednom nema nikakve aktivnosti, to je nevjerojatno teško za psihu. Nije bilo lako - otkrio je Djuričin, koji u periodu od pola godine nije smio trenirati, niti se baviti bilo kakvom sportskom aktivnošću.

Sve u svemu, crni period sada je iza Djuričina koji se, kako sam kaže, "potpuno oporavio", a sada se baca u potragu za novim klubom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 23:44