USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
SJAJAN USPJEH

Nastavlja se američki san bivšeg kapetana Rijeke, Vukovarac stigao do trofeja

Real Salt Lake je trenutačno četvrti u Zapadnoj konferenciji MLS-a s 40 bodova
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. rujan 2023. 08:42

Damir Kreilach, bivši kapetan Rijeke, nastavlja s uspjesima s druge strane Atlantika. Njegov Real Salt Lake noćas je u prvenstvenom susretu američkog MLS-a na domaćem terenu svladao Colorado Rapids s 2:0 i tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza (Houston Dynamo i Portland Timbers) u ligi, odnosno ukupno četiri u svim natjecanjima.

Ovom pobjedom Real Salt Lake osvojio je i trofej Rocky Mountain Cupa, natjecanja koje je pokrenuto 2005. godine kad je klub započeo svoj put u MLS-u. U Rocky Mountain Cupu sudjeluju samo dva kluba, riječ je o lokalnim rivalima Real Salt Lakeu i Colorado Rapidsima.

Pobjednik je ona momčad koja u regularnoj sezoni osvoji više bodova u međusobnim utakmicama, a 34-godišnji je Kreilach kao kapetan nakon druge pobjede Real Salt Lakea podigao 13. trofej u ovom natjecanju unutar natjecanja, odnosno 12. u posljednjih 15 sezona.

Vukovarac Damir Kreilach započeo je utakmici na poziciji napadača te je zamijenjen u 76. minuti, a pogotke za pobjedu njegove momčadi postigli su Brayan Vera u 19. i Cristian Arango u 49. minuti.

Real Salt Lake je trenutačno četvrti u Zapadnoj konferenciji MLS-a s 40 bodova, sedam manje od vodećeg St. Louis Cityja.

Linker
28. travanj 2024 01:56