AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
GOLIJADA DOMAĆINA

Nastavlja se odlična forma Edina Džeke, iskusni strijelac ponovno poentirao u velikoj pobjedi Fenerbahçea

U sedmom kolu turske Super lige Fenerbahçe je na svojem terenu upisao 5:0 pobjedu nad Rizesporom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 01. listopad 2023. 17:48

U sedmom kolu turske Super lige Fenerbahçe je na svojem terenu upisao 5:0 tešku pobjedu nad Rizesporom, a novi pogodak, svoj peti u prvenstvu, postigao je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko.

Momčad iz Istanbula ušla je u prednost rano u utakmici, već u trećoj minuti, kada je prvi pogodak utakmice zabio Sebastian Szymanski, na asistenciju još jednog ljetnog pojačanja, Dušana Tadića. Početni pritisak domaće momčadi nastavio se i u ostatku prvog poluvremena, kada je u 39. minuti Edin Džeko privremeno podebljao vodstvo svoje momčadi, ali u akciju se uključio VAR i poništio pogodak.

U istom stilu krenulo se i u drugom poluvremenu, a 2:0 na semaforu pisalo je u 47. minuti kada se u strijelce upisao Irfan Kahveci, da bi isti igrač 16 minuta kasnije asistirao Edinu Džeki koji je tada u potpunosti riješio pitanje pobjednika.

Dušan Tadić postigao je svoj prvi pogodak u prvenstvu u 75. minuti, dok je u sudačkoj nadoknadi King postavio konačnih 5:0, čime je Fener upisao najveću ligašku pobjedu ove sezone. Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Nakon sedam kola Fenerbahče je prvi s maksimalnim 21 bodom, dok je Rizespor na sedmom mjestu s deset manje.

Linker
28. travanj 2024 12:48