Robert Prosinečki

 VEYSEL ALTUN Anadolu Via Afp
KATASTROFALNA SERIJA

Navijači tjeraju Prosinečkog, mediji okrenuli palac dolje: ‘Najgora utakmica i najteža kriza u povijesti‘

"Od igre koju je najavljivao Prosinečki nije bilo ništa", piše Dan nakon poraza Crne Gore od Walesa (0:1)
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2024. 06:42

Teški su dani ispred Roberta Prosinečkog nakon što je crnogorska reprezentacija, čiji je 55-godišnjak izbornik, izgubila i četvrtu utakmicu u B razredu Lige nacija. Pogotkom Wilsona iz jedanaesterca, Wales je kod kuće slavio 1:0, a Crnogorci su ostali na nula bodova i mizernoj gol-razlici 1:6.

Rasprave o Prosinečkom u Crnoj Gori trajale su i prije utakmice, a sada će se sasvim sigurno intenzivirati, barem sudeći prema prvim komentarima medija i navijača nakon što je upisao novu "nulu". Sukus komentara svodi se na to da je "izbornik loš, a igrači ispodprosječni", a navijački puk zaziva dvije ostavke: jednu izbornika, a drugu predsjednika Saveza Dejana Savićevića.

Ništa manje kritični nisu ni novinari. "Sokoli ostali na nuli, bez igre nema ni rezultata", naslov je izvještaja u Danu, čiji autor piše da se kraj krize ne nazire.

image
KENZO TRIBOUILLARD Afp

"Od igre koju je najavljivao Robert Prosinečki nije bilo ništa. Ono što je njegova momčad pružila u prvih 45 minuta ravno je nuli. Koliko su bili slabi, najbolje govori podatak da su tek u prvoj minuti sudačke nadoknade izveli prvi korner. Bez ideje, bez konkretnog pasa, bez pravog šuta prema protivničkom golu", pišu.

Danilo Mitrović u svojem komentaru za Vijesti piše o "očajnoj Crnoj Gori, bez igre, sistema i koncepcije".

"Najgora utakmica u mandatu Prosinečkog. Četiri utakmice - četiri nule, šest uzastopnih poraza, što je najduža negativna serija u povijesti, i što sad? Crna Gora će gotovo sigurno ispasti u C diviziju Lige nacija, iz nje će dočekati sljedeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo, ali to je i najmanji problem", ističe Mitrović pa nastavlja:

"Prosinečki na četiri službene utakmice, usprkos brojnim izostancima, nije pokazao da njegova vizija ima budućnost i uporište na terenu. Njemu ugovor istječe već za dva mjeseca, dakle i njegov eventualni odlazak je najmanji problem. Možda i najveći je što su Sokoli kroz Ligu nacija, umjesto da udare podlogu za sljedeće cikluse, poprimili gubitnički mentalitet i teško će se vratiti na pravi put."

Crna Gora će u studenome kod kuće igrati protiv Islanda i Turske i samo je dvije pobjede, uz poraz Islanda od Walesa u zadnjem kolu, mogu spasiti od ispadanja iz drugog razreda.

Linker
15. listopad 2024 09:18