FRANK RUMPENHORST Dpa Picture-alliance Via Afp
BESKRAJNA DRAMA

Ne nazire se kraj mukama za Vuškovića, nakon teške kazne priča bi za bivšeg hajdukovca mogla postati još gora

Hrvat iz redova HSV-a prošlog tjedna dobio je dvije godine zabrane, ali NADA nije zadovoljna presudom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 04. travanj 2023. 11:47

Ispunile su se najave u slučaju Marija Vuškovića. Nakon temeljitog ispitivanja obrazloženja presude, Nacionalna anti-dopinška agencija (NADA) uložila je žalbu na odluku Sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza (DFB) i zatražila da se Vuškoviću produži kazna s dvije na četiri godine suspenzije zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

"NADA će podnijeti zahtjev za četverogodišnju suspenziju na temelju igračevog kršenja antidopinških propisa koje je odredio Sportski sud DFB-a", priopćilo je kontrolno tijelo u utorak.

Bio je to očekivan potez, jer prema propisanim pravilima DFB-a kazna se izriče na isključivo četiri godine suspenzije, no Vušković je dobio dvostruko manje jer Stephan Oberholz u obzir je uzeo njegovu dob (21 godina), činjenicu da se radi o prvom prekršaju te da su mu u krvi pronađene izrazito male količine eritropoetina, odnosno zabranjene supstance.

Podsjetimo, Vušković je mogao dobiti i samo godinu dana suspenzije, no u tom slučaju trebao je priznati krivicu, što je odbio učiniti.

- Neću dopustiti da me ovo slomi, borit ću se do kraja svime što imam da dokažem istinu - objavio je na Instagram profilu nekoliko dana nakon presude izrečene prošlog četvrtka.

Zabrana koju je prvotno izrekao Sportski sud DFB-a trebala bi trajati do 14. studenog 2024. godine. Čim je objavljena odluka, Vuškovićev klub Hamburg SV najavio je žalbu Saveznom sudu DFB-a u dogovoru s igračevim odvjetnicima.

Prošlog tjedna njemački Kicker pisao je da je klub apsolutno na strani Vuškovića. Navode da je u ovakvom slučaju moguće odmah raskinuti ugovor s igračem, ali HSV to ne planira učiniti i uvjeren je da Vušković nije kriv.

Linker
21. travanj 2024 14:41