Vladimir Putin

 Aleksej Družinin/tass/profimedia
KONTROVERZNA IZJAVA

‘Ne skrivam to, podržavam Putina, mi smo za pravednu stvar!‘ Kapetan reprezentacije uzburkao strasti

Kontroverzni intervju dao je Artem Džjuba, kapetan ruske nogometne reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 02. ožujak 2023. 13:07

Bivši igrač Zenita iz St. Peterburga, a aktualni član moskovskog Lokomotiva dao je intervju za ruske medije u kojem je veličao svoju zemlju i predsjednika Vladimira Putina, te istovremeno uzburkao strasti.

"Uvijek sam osjećao da je Rusija moja zemlja. Dugo sam razmišljao hoću li ići igrati u inozemstvo, a bilo je trenutaka kada sam želio ići u Njemačku ili Italiju. Bilo je razgovora. Htio sam otići i u Englesku, ali sada ne želim. Čak i da me zovu, a neće, ne bih išao", rekao je Džjuba.

image

Artem Džjuba

ALI ATMACA Anadolu Agency Via Afp

Objasnio je i razloge.

"Zašto ne bih išao? Zbog cijele ove situacije, zbog radikalnog odnosa prema nama. Mislim da to nije lijepo. Skinuli su sve maske i pokazali taj odnos. Ako se tako ponašate prema nama, onda nam niste ni potrebni. Ustvari, ne mogu ih podnijeti. Vjerujem u svoju zemlju, ja sam patriot i volim ju. Povijest će u budućnosti suditi o svemu. Sada sam u potpunosti za predsjednika Putina, to ne skrivam i direktno govorim. Za svoju sam zemlju. Takav sam i bit ću uz svoju zemlju do kraja života. Povijest će suditi tko je u pravu, a tko ne, a ja ću vjerovati do kraja da smo mi za pravednu stvar", dodao je Džjuba.

Linker
22. rujan 2023 16:40